U15A 3. del prvenstva začeli z zmago

Po enotedenskem premoru je na igrišče zopet stopila ekipa U15A. Fantje so po dveh tretjinah državnega prvenstva zasedali 3. mesto, do konca pa jih čaka še 8 tekem, ki bodo zelo pomembne in bodo dale 4 potnike na final4.

Že prvo tekmo smo se odpravili na gostovanje in sicer v Kranj k Triglavu. Ekipa Triglava je z eno zmago manj bila takoj za našimi fanti zato je bilo potrebno tekmo od začetka do konca odigrati po najboljših močeh.

Navodila pred tekmo se niso spremenila še vedno je bila prva naloga od prve sekunde garati v obrambi, prisiliti nasprotnika v napake in dosegati lahke koše. Pred začetkom tekme je ekipa zaradi bolezni ostala brez enega ključnih igralcev v obrambi vendar najmočnejše ekipe lahko tudi brez pomembnih igralcev odigrajo dobro obrambo oziroma tekmo.

Začetek tekme je bil na obeh straneh zelo nezbran saj sta ekipi naredili kar nekaj napak in zgrešili kar nekaj metov. Prvi koš na tekmi so dosegli domačini nato pa so naši fantje začeli igrati bolj zbrano in kmalu so povedli in vodstva niso spustili iz rok do konca tekme. Hitro so povedli za 7 točk in po nekaj uspešnih obrambah že za 15 točk. Domači trener je hitro porabil 2 minute odmora, ki pa nista bili učinkoviti. Fantje so ohranili prednost do konca prve četrtine in je znašala 14 točk.

Druga četrtina se je začela enako kot prva domači so dali prvi koš nato pa so zlatorogeci z 10 zaporednimi točkami še povečali prednost. Še z eno serijo odločnih obramb se je naše vodstvo večalo in na koncu ob polčasu znašalo 32 točk.

V drugi polčas nismo vstopili tako kot bi hoteli saj ni bilo prave energije. Fantje so naredili kar nekaj napak v obrambi in domači igralci so se z uspešnim izvajanjem prostih metov bližali. Tudi met iz razdalje nam ni šel in tako so domačini dobili tretjo četrtino za 8 točk in tako je bila prednost pred zadnjo četrtino 24 točk.

Na začetku zadnje četrtine so fantje le stopili na plin in spet povišali prednost na 29 točk nato pa so v igro stopili mlajši igralci, ki so se borili vendar naredili nekaj napak in domači so zaostanek do konca tekme zelo omilili.

Končni rezultat je tako bil 49:68. Fantje so na najboljši način začeli tretji del prvenstva in tako nakazali, da niso zastonj uvrščeni tako visoko.

 

Trener Žiga Jug: “Zaslužena zmaga naših fantov. Pristop je bil pravi od začetka, kar nam je hitro prineslo visoko prednost, katere nato nismo več spustili iz rok. jutri je nov dan in delo za naslednjo tekmo se nadaljuje.”

 

ECE TRIGLAV: KK ZLATOROG 49:68 (8:22,9:27,16:8,16:11)

ZLATOROG: Lukacs 3, Gartner, Fon 6, Djuričič 1, Pajk 2, Pasarič, Arsenič 9, Rudnik, Medved 15, Bezgovšek 25, Šraj 7

 

Čestitke fantom za odlično tekmo in upajmo za odlično nadaljevanje prvenstva.

Ekipa bo naslednjo tekmo odigrala proti ekipi Slovana točen termin tekme pa še ni določen.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email