U13 prvič v sezoni polovično uspešni

V Ljubljani smo danes pričeli z tekmami v drugem delu državnega prvenstva. Sistem prvenstva nam je za nasprotnike dodelil ekipi Janč in Ježice. Prvi turnir je gostila ekipa Janč.

Prvo tekmo smo odigrali proti Ježici. Tekma je potekala zelo hitro zato je tudi končni rezultat zelo nizek. Naši fantje so že na začetku pokazali kdo je gospodar na igrišču in niso pustili presenečenja. Obe ekipi sta na začetku delovali zelo zaspano zato ni presenečalo, da je bila igra zelo počasna in da je bilo prisotnih veliko napak in zgrešenih metov. Naši fantje so si že do polčasa nabrali lepo prednost in zmagali na koncu z rezultatom 34:12.

 

KK JEŽICA:KK ZLATOROG 12:34 (4:11,1:6,7:7,0:10)

ZLATOROG: Krašovec, Baš 2, Vlaović, Kovač 4, Gartner 8, Mumelj, Stupan 2, Djuričič David, Pirš 6, Anteševič 2, Djuričič Luka 8, Brod 2

 

Na drugi tekmi pa nas je čakala ekipa Janč. Že iz njihovih predhodnih rezultatov se je videlo, da so zelo močna ekipa in da proti njim tako zaspana igra ne bo imela učinka. Že takoj se je videlo, da bo tekma veliko bolj trda in fizična kot tekma proti Ježici. Naši fantje so na začetku še držali stik z domačini nato pa so Janče z dobro obrambo prisilile naše fante v nekaj napak in pobegnile na 20:4. Takšen rezultat je bil tudi po koncu prve četrtine.

V drugi četrtini so naši fantje pokazali odlično borbo in se enakovredno kosali z domačini. Prednost Janč se ni spreminjala in tako je bil rezultat ob polčasu 28:11. V drugem polčasu so naši fantje še vedno igrali odlično in se borili na vse moči vendar so domačini izkoristili prednost v moči in višini ter zasluženo slavili z rezultatom 64:18.

 

KK JANČE ENERGETIKA: KK ZLATOROG 64:18 (20:4,8:7,16:5,20:2)

Zlatorog: Krašovec, Baš 3, Vlaović 2, Kovač, Gartner 2, Mumelj, Stupan 4, Djuričič David, Pirš 5, Anteševič, Djuričič Luka, Brod

 

Trener Žiga Jug:”Za nami so odlične tekme, o čemer sicer rezultat ne priča a so fantje bili deležni odlične lekcije, ki nam je še dodatno odprla oči za segmente igre na katerih moramo še delati. Na koncu turnirja smo s fanti opravili konstruktiven pogovor za spodbudo za nadaljnje delo.”

 

To je bil prvi poraz naše U13 ekipe in s tem dobra lekcija za nadaljevanje sezone. Tudi takšne tekme morajo priti, da se lahko iz njih kaj naučimo. Sedaj imajo Zlatorogeci zimski premor saj imajo naslednjo tekmo šele v januarju.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email