U13 po prvi četrtfinalni tekmi mini pokala Spar v zaostanku

V četrtfinalu mini pokala Spar nam je žreb za nasprotnika namenil ekipo Grosuplje. Že pred tekmo smo vedeli, da tekma ne bo lahka in da so gostje kakovostna ekipa vendar smo v tekmo odšli odločeni, da v domači dvorani na domačem parketu pokažemo vse svoje znanje.

Kot se za takšne tekme spodobi saj se gre za uvrstitev na final4 je bila tekma na začetku zelo živčna. Vendar sta obe ekipi kmalu premagali začetno tremo in začeli igrati veliko bolje. Naši fantje so sicer povedli vendar so v naslednjih minutah gostje prevzeli pobudo in z delnim izidom 9:0 takoj povedli za 9 točk. Fantje so odgovorili in se približali na samo 3 točke vendar so do konca četrtine gostje spet ušli. Semafor je po koncu prve četrtine kazal 8 točk prednosti za Grosuplje.

V drugi četrtini pa popolnoma druga slika. Zlatorogeci so z delnim izidom 11:2 spreobrnili rezultat in povedli. Do konca četrtine je bilo nato nekaj raztrgane igre, končni rezultat polčasa pa je s trojko iz sredine igrišča poskrbel Luka Djuričič. Polčas smo tako dobili za 2 točki.

V drugi polčas smo stopili z veliko energije in odločeni, da premagamo goste. Skoraj do konca četrtine sta bili ekipi izenačeni potem pa so gostje v zadnjih dveh minutah naredili delni izid 8:0 in na zadnji odmor odšli z prednostjo 8 točk.

Nič še ni bilo izgubljeno pred zadnjo četrtino saj se prednost 8 točk lahko hitro nadomesti. Fantje so se poizkušali na vse načine približati gostom vendar je proti koncu tekme zmanjkalo nekaj sreče in moči. Končni rezultat je tako 39:55.

 

Trener Žiga Jug:”Čestitke igralcem Grosupljega, tokrat so si moštveno želeli zmage močneje kot mi. Sedaj nas zanima odgovor fantov na povratni tekmi, ki bo že to soboto.”

 

KK ZLATOROG: KK GROSUPLJE 39:55 (11:19,14:4,6:16,8:16)

ZLATOROG: Gartner 10, Brod, Baš, Vlaović, Kovač 2, Mumelj 2, Minič, Antešević 1, Djuričič david, Djuričič Luka 20, Stupan 2, Pirš 2, Čater

 

V soboto je torej na sporedu povratna tekma četrtfinala mini pokala Spar. Grosuplje si je na prvi tekmi nabralo nekaj prednosti vendar verjamemo, da naši fantje lahko spreobrnejo izid in se uvrstijo v nadaljevanje tekmovanja.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email