U13 na dobri poti do četrtfinala mini pokala Spar

Osmina finala mini pokala Spar nam je za nasprotnika namenila ekipo Miklavža. Ekipe Miklavža nismo poznali saj se z njimi še nismo srečali smo pa vedeli, da pred nami ne bo lahka tekma. Zaradi poškodb sta tokrat manjkala dva standardna člana ekipe Vid Mumelj in Luka Minič. Na tem mestu jima želim čim hitrejše okrevanje.

Začetek tekme je bil zelo izenačen in že kmalu se je videlo, da gostje v Tri lilije niso prišli na izlet. Z agresivno obrambo podvajanjem in celo potrajanjem na naših najboljših igralcih so nam delali ogromno preglavic zato se v napadu nikakor nismo znašli. Gostje so bili izjemno agresivni in vedno na meji prekrška. Kar nekaj časa smo potrebovali, da smo se prilagodili na njihov slog igre in kriterij sodnikov. Kot že nekaj prejšnjih tekem nam tudi tokrat v prvi četrtini ni steklo zato so gostje zasluženo vodili.

V drugi četrtini so fantje stopili na plin in hitro izničili prednost. Z dobro in agresivno obrambo ter racionalno igro v napadu smo povedli že za 9 točk. Nato pa je prišlo do padca koncentracije in prednost ob polčasu je znašala samo 6 točk.

Med polčasom so fantje prisluhnili trenerjema in na igrišču pokazali. da so vladarji dvorane Tri lilije. Z izjemnim pristopom, agresivno obrambo vseh 8 minut in odličnim skokom v napadu smo dosegli kar 21 točk, gostje pa v 3 delu tekme niso dali niti točke. Najboljša četrtina  letošnji sezoni.

Tudi v zadnji četrtini ni bilo popuščanja in prednost se je do konca samo še povečevala. Gostje so imeli veliko težav z osebnimi napakami zaradi močne in grobe igre in naši fantje so to znali izkoristiti. Na koncu zaslužena zmaga naših zlatorogecov in lepa prednost pred sredinim gostovanje v Miklavžu.

 

Trener Žiga Jug:”Čestitke fantom za odličen odgovor na gostujočo grobo obrambo. Hitro smo se prilagodili na njihovo igro in jim odgovorili še z boljšo igro. Odličen pristop vsakega od igralcev, ki je stopil na parket, Moramo pa se zavedati, da je to šele prvi polčas tega dvoboja. Prednost je lepa vendar v Miklavž gremo po novo zmago.”

 

KK ZLATOROG: KK MIKLAVŽ 63:28 (8:12, 18:8,21:0,16:8)

Zlatorog: Krašovec, Brod, Baš, Vlaović 2, Kovač 4, Gartner 17, Djuričič David 2, Pirš 6, Anteševič 6, Djuričič Luka 24, Stupan 2, Kerin

 

Čestitke fantom za odlično tekmo in se vidimo v sredo v Miklavžu.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email