U11B: Fantastični štirje odlično branili barve kluba

Drugi turnir drugega dela državnega prvenstva za dečke mlajše od 11 let je gostil Dravograd. Poleg domače ekipe in naše ekipe je na turnirju zopet sodelovala tudi ekipa Podčetrtka. Zaradi različnih odpovedi in bolezni so tokrat ekipo sestavljali samo 4 člani našega kluba, ki so tako imeli zagotovljen polni igralni čas na obeh tekmah in možnost, da se z borbeno in srčno igro predstavijo vsem prisotnim na tekmi.

Prvo tekmo smo odigrali proti domači ekipi torej ekipi Dravograda. Čeprav so bili samo štirje se nikakor niso predali že pred začetkom tekme. V tekmo smo stopili sproščeno in odločeni, da pokažemo kaj znamo. Domača ekipa je hitro povedla vendar se naši fantje niso zlepa predali. Z odlično obrambo in nekaj lepo izvedenimi napadi smo do polčasa odlično konkurirali domači ekipi. Razlika je bila samo 7 točk.

Tudi na začetku drugega polčasa si domača ekipa ni priigrala velike prednosti. Nato pa so našim fantom začele pojenjati moči, nasprotnik pa je izkoristil svojo premoč v višini in moči ter počasi večal prednost. Kljub temu so fantje še vedno grizli na parketu do konca tekme ko je semafor kazal rezultat 54:33 za domače.

 

KK DRAVOGRAD KOROŠKA: KK ZLATOROG B 54:33 (23:14,6:8,17:7,8:4)

 

Drugo tekmo smo odigrali proti Podčetrtku, ki je še za odtenek boljša ekipa od Dravograda. Že na začetku tekme so nas z agresivno obrambo prisilili v napake in so posledično iz protinapadov dosegali lahke koše. Fantje so se jih malo ustrašili zato v prvem polčasu ni bilo prave energije na parketu. Seveda je tudi utrujenost naredila svoje saj so pretekli ogromno že prvo tekmo.

V drugem polčasu pa povsem druga slika. Fantje so pokazali veliko večjo borbo v obrambi ter tudi nekaj lepih potez v napadu in tako na momente pokazali, da se lahko kosajo z nasprotnikom. Nasprotnik je sicer prednost še višal vendar rezultat na koncu ni pomemben.

 

KK ZLATOROG B: KK PODČETRTEK 80:18 (8:26,0:20,4:15,6:19)

ZLATOROG: RAZBORŠEK, ČOP, BOŽIČ, SIBINČIČ

 

Trener Jernej Kolšek: “Zaradi vseh odsotnosti smo komaj sestavili ekipo za današnji turnir. Čeprav so bili samo štirje jim lahko samo čestitam za vse kar so pokazali na igrišču. Odigrali so dve celotni tekmi in se obe tekmi borili za vsako žogo. Borili so se kot se je potrebno boriti za barve svojega kluba tudi če si postavljen v podrejeni položaju. Še enkrat čestitke vsem 4 mušketirjem za današnje predstave.”

 

Zadnji turnir v drugem delu prvenstva bo potekal 26.3.2017 v Podčetrtku.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email