U11A polovično uspešni

Tudi ekipa U11A je nadaljevala nastope v državnem prvenstvu in sicer je za nasprotnika dobila Hopse iz Polzele in Jelša Šmarje. Po tem ko so zasedli prvo mesto v svoji skupini in na zadnjem turnirju dosegli dve zmage je tudi tokrat bil načrt enak. Poizkušati zmagati obe tekmi oziroma se boriti po najboljših močeh.

Prvo tekmo so fantje igrali proti Jelši iz Šmarja. Nasprotnik nas je na začetku premagal v uvodnih igrah kar je naše fante še bolj motiviralo, da so se na parketu še bolj borili. Filozofija je enaka kot vedno in sicer z agresivno obrambo prisiliti nasprotnika v napake. In tega so se fantje tudi držali saj je ekipa Jelša Šmarje na celotni tekmi dosegla samo 2 koša. V obrambo so fantje vložili veliko energije kar se je poznalo pri koncentraciji v napadu saj smo zgrešili kar nekaj lahkih košev, vendar tekme se dobivajo z trdo obrambo in od tega ne odstopamo. Fantje so skozi celotno tekmo večali prednost in prvo tekmo dobili z rezultatom 13:42

KK JELŠA ŠMARJE: KK ZLATOROG 13:42 (11:25,0:8,2:4,0:5)

Drugo tekmo smo odigrali proti domačinom iz Polzele. Tudi tokrat so po igrah povedli domačini vendar samo za 2 točki. Takoj na začetku tekme pa so naši fantje z odlično igro povedli in prednost do konca četrtine večali. Največ zaslug za prednost po prvi četrtini pa je zopet imela agresivna obramba. V drugi četrtini so se domačini vztrajno bližali tudi po zaslugi velikega števila naših zgrešenih prostih metov. Ob koncu polčasa pa so z trojko rezultat tudi izenačili in tako se je po polovici tekme vse začelo znova.

V tretji četrtini ekipi nista bili strelsko razpoloženi saj sta bili obrambi zopet odlični. Ekipi sta bili skozi celotno četrtino izenačeni na koncu četrtine pa je Polzela vodila samo za točko. Tudi začetek zadnje četrtine ni bil nič drugačen. Ekipi sta bili povsem blizu in se borili za vsako žogo. Nato pa je našim fantom nekaj minut pred koncem zmanjkalo goriva kar so domačini izkoristili in z delnim izidom 19:6 tehtnico prevesili v svoj prid.

KD HOPSI POLZELA: KK ZLATOROG 50:36 (11:19,12:4,6:5,21:8)

ZLATOROG: KRAŠOVEC, BROD, BAŠ ČATER, DEŽELAK, RAHMANI, TERŠEK, ANTEŠEVIČ, GOSAK, JANČIČ TIMOTEJ, JANČIČ MIHA, KERIN

Trener Žiga Jug:”Čestitke fantom za trud in borbenost. Na koncu druge tekme so nam malce pošle moči in rezultat je bil temu primeren. V vsakem primeru ne odstopamo od želene smeri.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email