U11A dvakrat tesno izgubila

Ekipa U11A je v zadnjem delu tekmovanja za svoje nasprotnike dobila ekipe Polzele, I-team in Miki šport Konjice. Na prvi turnir smo se odpravili na Polzelo kjer smo odigrali tekmi proti domači ekipi in ekipi I-team iz Šentilja.

Prvo tekmo smo odigrali proti domačinom,ki smo jih letos dodobra spoznali. Z njimi smo igrali že trikrat in vedno so zmagali Polzeljani. Danes smo bili odločeni, da ta niz prekinemo čeprav je bila ekipa kar precej okrnjena. V samih štafetnih igrah so bili naši fantje boljši od domačinov in tako imeli na začetku nekaj malega prednosti. Hopsi so vseskozi vodili vendar niso uspeli pobegniti za več kot 4 točke. Naši fantje so zopet pokazali, da lahko igramo z fizično močnejšimi ekipami. Tekma je bila tako po treh četrtinah popolnoma izenačena in odločala je zadnja četrtina kjer je imela več moči in sreče domača ekipa.

 

KD HOPSI POLZELA. KK ZLATOROG 49:40 (16:15,13:13,9:10,11.2)

 

Drugo tekmo so fantje odigrali proti ekipi I-team iz Šentilja. S to ekipo se še nismo pomerili tako, da so nam bili velika neznanka. Vendar se na to nismo ozirali čeprav je bila ekipa I-team še brez poraza v državnem prvenstvu. Dogovor oziroma cilj pred tekmo je bil, da nadgradimo prejšnjo tekmo ter, da poizkušamo odpraviti slabosti iz prve tekme.

Fantje so že na samem začetku pri igrah prikazali veliko znanja in tudi tokrat smo na  začetku povedli. Prednost pridobljeni pri igrah pa smo hitro nadgradili v še večjo prednost in tako povedli za 13 točk. Nasprotnik se je po začetnem šoku zbudil in našel priključek ter tako po prvem delu igre zaostajal 4 točke. V drugi četrtini je sledilo nekaj slabših minut, ki jih je nasprotnik izkoristil in tudi povedel. Ob polčasu je bila razlika 10 točk. Dogovor med polčasom je bil, da smo svoj bonus slabe četrtine izkoristili in, da bomo popravili napake. Fantje so se dogovora držali in v tretji četrtini z odlično obrambo zopet tekmo naredili bolj zanimivo. I-team je imel pred zadnjimi 10 minutami samo točko prednosti. Nasprotnik je hitro spet pobegnil na 9 točk razlike vendar se je zopet pokazal nepopustljiv karakter naše ekipe. Fantje so malo pred koncem prišli na samo točko zaostanka. V zadnjem napadu so nato imeli dve priložnosti za izenačenje vendar nismo imeli sreče in zmaga je odšla v Šentilj.

 

KK ZLATOROG: I-TEAM 62:65 (26:22,5:19,21:12,10:12)

 

Trener Jernej Kolšek: “Zelo sem zadovoljen z igro na obeh današnjih tekmah. Fantje so pokazali, da lahko brez problemov igramo proti fizično močnejšim ekipam. Škoda da nam je zmanjkalo nekaj malega sreče na obeh tekmah saj mislim, da smo bili danes dostojen nasprotnik in bi si zaslužili vsaj eno zmago. Vendar takšen je šport in na današnjih predstavah bomo gradili treninge za naprej. Čestitke fantom.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email