U11A do poraza in zmage

Tudi ekipa U11A je danes odigrala 2 turnir drugega dela državnega prvenstva. Po prvem turnirju kjer so bili polovično uspešni so tokrat hoteli domov odnesti 2 zmagi proti enakima nasprotnikoma kot na prvem turnirju in sicer proti domači ekipi Jelša Šmarje in Hopsom iz Polzele.

Tudi tokrat je bil poudarek na agresivni obrambi 1:1 kjer ne odstopamo od začrtanega plana. Prva tekma se je igrala proti Hopsom, ki so nas na prvi tekmi premagali. Naši fantje so jim hoteli vrniti za poraz in so tekmo začeli odlično. Nekaj prednosti so si nabrali po štafetnih igrah. Po prvi četrtini pa je razlika znašala eno točko v našo korist. V drugi četrtini so pobudo prevzeli nasprotniki in z nekaj lahkimi koši povedli. Bilo je nekaj nezbranosti v obrambi, predvsem pa pri izvajanju prostih metov kar se je odražalo tudi na rezultatu ob polčasu.

Tudi v začetku drugega polčasa so ritem narekovali Polzelani, ki so zadeli praktično vse kar so sprožili proti košu in so prednost samo še večali. Tako je bila tekma po treh četrtinah skoraj odločena vendar se naši fantje niso predali in so vseeno v zadnji četrtini poizkušali prednost nasprotne ekipe zmanjšati kar jim je tudi uspelo.

 

KK ZLATOROG. KD HOPSI POLZELA 30:49 (15:14,6:16,2:14,7:5)

 

Naslednjo tekmo smo igrali proti domačinom. Domačini so odlično izpeljali štafetne igre in so povedli kar pa je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi. Naši fantje so z agresivno obrambo vršili pritisk na nasprotnika zelo uspešno kar se je odražalo tudi na rezultatu saj domačini niso dosegli niti točke iz igre. Tudi v drugi četrtini nismo odstopali od naše igre. Domačini nikakor niso prišli do koša medtem ko so zlatorogeci zadevali kot za stavo. in večali prednost.

V tretji četrtini so domači igralci zaigrali z nekaj več energije in naši fantje so bili kar malo v šoku. domači so naredili delni izid 13:0 in se malo približali. Vendar smo z 2 zadetima trojkama nalet hitro ustavili. Takoj na začetku zadnje četrtine smo zopet stopili na plin in spet ušli na udobno prednost. Priložnost za dokazovanje so dobili prav vsi igralci, ki so jo tudi odlično izkoristili.

 

KK JELŠA ŠMARJE: KK ZLATOROG 30:61 (9:15,2:20,17:10,2:16)

ZLATOROG: KRAŠOVEC, BROD, BAŠ, TERŠEK, ČATER, DEŽELAK, RAHMANI, JANČIČ TIMOTEJ, GOSAK, JANČIČ MIHA, KERIN

 

Trener Žiga Jug:”Čestitke fantom za trud in borbo. Na tem turnirju so ponovno prikazali veliko zanimivih potez.”

 

Fante čaka zadnji turnir drugega dela prvenstva v nedeljo 19.3.2017 pred domačimi gledalci.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email