Tudi v gosteh boljši od Prievidze

Košarkarji Zlatoroga so v sklopu tekmovanja Helios Alpe Adria Cup gostovali v Prievidzi na Slovaškem in zabeležili zmago z rezultatom 65:71.

Srečanje so boljše pričeli Laščani in hitro povedli z rezultatom  2:7. Prednost so uspeli zadržati vse do sedme minute, ko so domačini sploh prvič na tekmi povedli. Po prvi četrtini je bilo na semaforju 18:13. V drugi četrtini so se domačini razigrali in povedli že z enajstimi točkami, vendar so se vztrajni Laščani ob koncu prvega dela približali na dve točki razlike. Tako so na polčas z rezultatom 32:30 v prednosti odšli domačini.

Drug polčas so s košem za izenačenje začeli Laščani, potem pa so pobudo ponovno prevzeli domačini, ki so ves čas bežali Laščanom. Domača ekipa je ponovno pobegnila na več kot deset točk prednosti. V začetku zadnje četrtine so igralci Prievidze svojo prednost povečali že na trinajst točk, potem pa so na sceno stopili igralci Laškega in počasi, a vztrajno pričeli loviti domačine. Dve minuti do konca srečanja so jih po zadetih prostih metih Urbana Durnika tudi ujeli in prehiteli. Petar Kusovac in Nejc Barič sta v odločilnih trenutkih zadela trojki, kapetan Miloš Miljković pa je vse skupaj zaključil z zadetima prostima metoma. Ob koncu tekme je na semaforju pisalo 65:71.

To je bila druga zmaga Zlatoroga v tekmovanju Helios Alpe Adria Cup, na prav toliko odigranih tekmah. Trener Aleš Pipan tokrat ni mogel računati na Miho Lapornika, ki je bil vpoklican v slovensko košarkarsko reprezentanco. Na tekmi pa je svoj debi v članski ekipi doživel komaj 15 letni , domačin Rok Pajk in korektno izkoristil minute, ki so mu bile namenjene.

 

BC Prievidza : Zlatorog 65:71 (18:13, 14:17, 20: 16, 13:25)

Strelci: Vodiškar 10, Kusovac 15, Pajk, Zadnik 2, Barič 10, Lisica, Polutak 2, Durnik 16, Miljković 12, Gradadolnik 4

 

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email