Ta vikend v Domžalah finalni turnir Pokala Spar

Ta vikend bo v domžalski športni dvorani potekal finalni turnir Pokala Spar. Tretjo sezono zapovrstjo bo med najboljšo četverico klubov nastopal tudi Zlatorog iz Laškega, ki se bo v prvem polfinalnem paru pomeril z Union Olimpijo. Tekma se bo začela ob 18. uri z neposrednim prenosom pa jo bo moč spremljati na TV Slovenija 2.

Tekmeca sta se na polfinalnem dvoboju v pokalnem tekmovanju nazadnje srečala pred dvema sezonama, ko je zaključni del tekmovanja potekal v dvorani Tri lilije. Zlatorog je tedaj pripravil lepo presenečenje in Ljubljančane ugnal z 72:63. Junak tekme je bil z 20 točkami Saša Zagorac, izkazal pa se je tudi povratnik v vrste laškega kluba Igor Tratnik, ki je 10 točkam dodal sedem skokov in štiri podaje. Slednji je eden izmed četverice – poleg njega še Nejc Barič, Urban Durnik in Jernej Ledl -, ki dres Zlatoroga nosi tudi v tej sezoni. Laščani so kasneje v finalu klonili proti Krki s 67:77.

Ekipi sta se v polfinalu srečali tudi v sezoni 2010/11. Tedaj je bila boljša Union Olimpija, ki je slavila zmago s 85:73, kasneje pa s skalpom Heliosa osvojila končno lovoriko. Član ljubljanske zasedbe je bil tedaj Jan Špan, ki se bo v dresu Zlatoroga tokrat zoperstavil nekdanjemu klubu.

V obratnih vlogah bosta v soboto nastopala nekdanja Laščana Jure Pelko in Dražen Bubnić. S 16 oziroma 15 točkami sta bila slednja najboljša strelca laškega kluba v finalu pokalnega tekmovanja v sezoni 2009/10, ki so ga Ljubljančani dobili s 84:68. Drugačen je bil razplet finala šest sezone pred tem, ko je Zlatorog, tedaj pod imenom Pivovarna Laško, osvojil svoj edini naslov. Po podaljšku je bil na pivovarskem derbiju boljši z 82:79. Ekipo iz Laškega je tedaj, tako kot danes, vodil Aleš Pipan, na drugi strani pa je Gašper Okorn opravljal vlogo pomočnika glavnega trenerja.

V tej sezoni sta za Zlatorogom in Union Olimpijo dve medsebojni tekmi, obe v Ligi Nova KBM. V začetku novembra so se Laščani v Stožicah veselili zmage z 81:74, konec preteklega meseca pa nato prvič v sezoni državnega prvenstva klonili v domači dvorani. Po podaljšku so Ljubljančanom morali priznati premoč s 86:90. Na obeh tekmah se je izkazal Tratnik, ki je skupaj dosegel 46 točk in 18 skokov.

Zaradi nastopov v mednarodnih tekmovanjih se je Union Olimpija Pokalu Spar priključila v četrtfinalu. Tam se je srečala z gostitelji finalnega turnirja, Helios Suns. Ljubljanski košarkarji so večino dela opravili že na prvem obračunu, ki so ga dobili s 87:70, na povratnem pa le še potrdili svoje napredovanje (68:63). Na finalnem turnirju nastopata še moštvi Krke in Hopsov. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 17.45.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Naša pot do polfinala Pokala Spar je bila težka, saj smo v četrtfinalu igrali proti vedno neugodni ekipi Rogaške. Zadnji tekmi sta na ekipi pustili nekaj posledic, vendar verjamem, da so fantje takšni športniki, da bodo stisnili zobe, saj nas le še dve tekmi ločita od osvojitve pokalnega tekmovanja. Med nami in Unionom Olimpijo večjih skrivnosti ni, saj sta ekipi že odigrali nekaj medsebojnih srečanj. Igramo na nevtralnem igrišču in dali bomo vse od sebe, da presenetimo favoriziranega nasprotnika.”

Matej Krušič, kapetan Zlatoroga Laškega:
“Četrtfinalna obračuna z Rogaško sta bila zelo naporna. Do sobote se bomo skušali kar najbolj regenerirati in dobro pripraviti na novo tekmo z Union Olimpijo. Želimo si presenetiti. Čas je, da v Laško pripeljemo eno izmed lovorik.”

 

POKAL SPAR, POLFINALE:

Sobota, 18. februarja, ob 18.00 (Športna dvorana Domžale):
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA (prenos na TV Slovenija 2)

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email