S sezono pričeli tudi U11A

Prejšnji teden je z svojimi nastopi začela ekipa U11B danes pa so prvič v letošnji sezoni na parket stopili tudi fantje iz ekipe U11A. Nasprotnika na prvem turnirju sta bila Rogaška in Šentjur. Fantje so se pred domačimi gledalci hoteli pokazati v najboljši luči četudi sta manjkala dva pomembna igralca.

Na prvi tekmi smo se pomerili z ekipo Rogaške. Na začetku sta se obe ekipi pomerili v štafeti in metanju na koš. Naši fantje so se dobro odrezali vendar so bili gostje še boljši in tako so gostje v tekmo odšli z rahlo prednostjo.

Začetek tekme je bil zelo nervozen. Fantje so se kar nekoliko ustrašili nasprotnika in so potrebovali kar veliko časa, da so začeli igrati agresivneje in tako kot znajo. Poznalo se je tudi da fantje ne igrajo veliko skupaj in da niso uigrani. Po prvi četrtini so gostje tako vodili z lepo prednostjo. V drugo četrtino smo tako odšli veliko bolj agresivno kar se je takoj poznalo na rezultatu. Tako smo na odmor odšli z nekoliko manjšo prednostjo.

Drugi polčas je bil veliko boljši kot prvi saj so vsi fantje igrali zelo dobro in se enakovredno borili proti močnemu nasprotniku. V zadnji četrtini pa smo šli na vse ali nič in z odlično obrambo ter 2 zaporednima metoma za tri točke prišli do zmage za eno točko. Fantje so bili veseli uspeha saj so nadoknadili skoraj 20 točk zaostanka.

 

KK ZLATOROG: KK ROGAŠKA BELI 37:36 (13:26,8:3,6:7,10:0)

ZLATOROG: Krašovec 4, Brod 12, Anteševič 2, Gosak 2, Čater 2, Deželak, Jančič 5, Kerin 4, Teršek, Rahmani

 

Drugo tekmo pa smo odigrali proti Šentjurju. Tokrat smo bili po začetnih igrah veliko bližje nasprotniku. začetek tekme pa je bil podoben kot na prvi tekmi. Fantje so se spet malce ustrašili nasprotnika, ki je po prvi četrtini vodil za 9 točk. V drugi četrtini smo nato spet zaigrali bolje in stopili prednost gostov.

V drugem polčasu pa so nam pošle moči in tudi nekaj sreče pri zaključkih, da bi se lahko približali Šentjurju. Zmaga je tako romala v roke gostov.

 

KK ZLATOROG: KK ŠENTJUR TAJFUN 39:55 (13:22,11:6,9:18,6:9)

ZLATOROG: Krašovec, Brod 6, Anteševič 2, Gosak, Čater 11, Deželak, Jančič 6, Teršek, Rahmani 5

 

Trener Jernej Kolšek: “Prvi turnir je za nami. Lahko rečem, da so fantje pokazali veliko lepe igre in potez. Mogoče smo bili na začetku tekem malce preveč zadržani vendar bomo to z trdim delom na treningu popravili, Rezultat je drugotnega pomena pomemben je predvsem napredek fantov in nabiranje izkušenj. Čestitke fantom za odlično borbo in igro, ki so jo prikazali na obeh tekmah.

 

Ekipa U11A bo naslednji turnir igrala v mesecu Februarju.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email