Primorska v Laškem boljša od Zlatoroga

Liga Nova KBM se je zaradi znanih razlogov, pričela s tekmami 2. kola državnega prvenstva.

Tekmo so bolje začeli igralci Zlatoroga, ki so z raznovrstno igro v sedmi minuti tekme vodili že z devetimi točkami prednosti ter prvo četrtino dobili 23:18. Prednost je počasi kopnela vendar so jo vseeno uspeli zadržati do zadnjih minut druge četrtine, potem pa so pobudo prevzeli gostje, ki so na glavni odmor odšli z trem točkami prednosti (41:44). Tako kot ob zaključku prvega polčasa so v drugega bolje vstopili gostje iz Kopra, ter si z nekaj uspešnimi akcijami priigrali sedem točk naskoka. Po treh četrtinah igre je bilo na semaforju kazalo 57:60 v prid gostov. Laščani so z nepopustljivo igro rezultat uspeli še enkrat izenačiti vendar pa so se gostje ponovno zbrali in z boljšo igro priigrali zadostno prednost, da so tekmi mirno pripeljali do konca, ko je na semaforju pisalo 76:81.

Najboljši strelec tekme je bil Urban Durnik z  21 točkami, ki je zbral tudi 9 skokov.

 

Zlatorog : Sixt Primorska 76:81 (23:18, 18:26, 16:16, 19:21)

Strelci: Vodiškar, Kusovac 7, Ledl, Zadnik 11, Medvešek, Barič 13 (5 asistenc), Lisica, Polutak 3, Durnik 21 (9 skokov), Lapornik 16, Miljković 2, Grdadolnik 3.

 

Aleš Pipan KK Zlatorog Laško: “Slaba predstava mojih fantov tako v napadu kot v obrambi. Nekako izgleda, da nismo uspeli preskočiti od srede na danes na novo tekmo in odigrati tako kot znamo. Bilo je preveč individualnih akcij, kar ni značilno za našo igro. To nam ne prinaša rezultata.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email