Primorska burja premočna za Zlatorog

Košarkarji Zlatoroga so v tretjem kolu Lige Nova KBM gostovali v Kopru pri Sixt Primorski.

V športni dvorani Bonifika se je v soboto, 27. oktobra odvijala tekma tretjega kola državnega prvenstva, kjer so košarkarji Primorske že na začetku srečanja popolnoma nadigrali košarkarje Zlatoroga. Ti so v prvi četrtini uspeli doseči zgolj tri točke in zmagovalec je bil praktično znan že po prvih desetih minutah, ki so jih Koprčani dobili z 21:3. V drugi četrtini so se Laščani sicer uspeli malce zbrati in približati, vendar so domači košarkarji uspešno držali distanco.

Tudi v tretji četrtini se je prednost domačinov gibala okoli dvajsetih točk, ob koncu zadnje četrtine pa je Primorska še prilila olja na ogenj in prednost povišala na 31 točk. Končni rezultat je bil 84:53.

To je bil drug zaporeden poraz ekipe Zlatoroga na treh gostovanjih.

Najboljša posameznika sta bila ponovno Cleveland Thomas (19 točk, 9 skokov) in Nejc Barič (8 točk, 6 podaj)

 

Primorska : Zlatorog Laško 84:53 (21:3, 19:18, 16:12, 28:20)

Zlatorog: Vodiškar, Ivšek, Thomas 19, Rojc 7, Barič 8, Glavan, Kellner, Grdadolnik 3, Miljković 5, Lindsey 6, Gant 5.

 

Chris Thomas KK Zlatorog Laško : “Primorska je zelo močna ekipa z zelo močno centrsko linijo, ki nas je popolnoma onemogočila. Mislim, da celo najboljšo v ligi. Nismo uspeli zadeti odprtih metov, kar je  Primorska z neverjetno sestavljeno ekipo izkoristila. Upam, da smo se danes kaj naučili, kajti sedaj nas končno čaka domača tekma.”

V naslednjem kolu se bo KK Zlatorog po treh gostovanjih prvič predstavili pred domačo publiko. Nasprotnik bo ekipa Šenčurja GGD, tekma pa bo na sporedu v dvorani Tri lilije, v soboto 3. novembra ob 19.00. Pridite in podprite domači klub.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email