Poraz na gostovanju v Novem mestu

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega so na gostovanju v Novem mestu proti Krki na tekmi osmega kola Lige Nova KBM za prvaka zabeležili četrti poraz. Izbrance Aleša Pipana so Novomeščani premagali z 90:76, Laščani si bodo tako mesto v polfinalu skušali zagotoviti v zadnjih dveh kolih.

Krka je do odločilne prednosti prišla z odlično igro v prvi in drugi četrtini, ko Laščanom, ki so zaigrali brez Igorja Tratnika, v napadu preprosto ni šlo. Tako je semafor v Športni dvorani Leona Štuklja dobri dve minuti pred zaključkom prvega polčasa kazal 43:24 za Novomeščane, takrat pa se je začel neuspešen lov državni podprvakov na sedemkratne državne prvake. Visok naskok so izbranci trenerja Simona Petrova obdržali do konca tekme in se veselili zanesljive zmage, sedme v drugem delu prvenstva.

Novomeščani tako ostajajo na vrhu lestvice Lige Nova KBM za prvaka, v kateri so s sedmimi zmagami in enim porazom poravnani z Rogaško. Zlatorog s po štirimi zmagami in porazi še naprej drži tretje mesto.

Najboljši strelec v moštvu Zlatoroga je bil Ramo Rizvić s 24 točkami. Nejc Barič je tekmo končal z 18 točkami, Miloš Miljković pa z desetimi točkami in šestimi skoki. Najboljšo predstavo sezone je s 13 točkami prikazal beloruski mladenič Roman Rubinštajn.

V devetem kolu se ekipa odpravlja v Ljubljano, kjer bo v Hali Tivoli v sredo gostovala pri Unionu Olimpiji. Ljubljančani so v osmem kolu premagali Helios Suns (77:63), kljub temu pa, tako kot Laščani, še nimajo zagotovljene vozovnice za polfinale. Enako velja za Hopse s Polzele, ki prihodnjo soboto prihajajo v dvorano Tri lilije, to pa bo zadnja tekma drugega dela prvenstva. Hopsi, Union Olimpija in Zlatorog so tako zadnje tri ekipe, ki se borijo za mesto med najboljšimi štirimi ekipami Lige Nova KBM, saj sta si polfinale z zmagama v sedmem kolu že zagotovili Krka in Rogaška.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Čestitam domači ekipi Krke za zmago, ki je povsem zaslužena, saj so bili Novomeščani preprosto boljši od mojih fantov. Mi nismo bili razpoloženi tako, kot bi morali biti, če bi si želeli vknjižiti zmago. Morali smo nekoliko spremeniti način igre. Veliko priložnosti so dobili tudi igralci iz klopi, a tega niso izkoristili. Delali smo preveč začetniških napak, premalo pa je bilo odločnosti, predvsem pri skoku v obrambi in napadu, zaradi tega pa smo na koncu tudi izgubili tekmo.”

Matej Krušič, igralec Zlatoroga Laškega:
“Za nas je bila tekma s Krko izredno zahtevna. Na žalost nam ni steklo, tako v napadu, kot tudi v obrambi. Potrebno se bo zbrati in odigrati čim boljše proti Union Olimpiji, zagotovo pa bo za mesto v polfinalu odločala zadnja tekma Lige za prvaka proti Hopsem, na kateri moramo nujno zmagati.”

LIGA NOVA KBM, 8. KOLO

Sobota, 22. april:

KRKA : ZLATOROG LAŠKO 90:76 (21:13, 25:18, 20:21, 24:24)
Krka:
Rebec 14 (6 podaj), Curry ml. 12 (6 podaj), Čebular 9, Bunić 4, Luković, Kužnik 3, Škedelj 2, Jukic 5, Dimec 15, Ritlop, Elliott 18 (5 skokov), Rojc 8.
Zlatorog Laško: Rizvić 24, Barič 18, Miljković 10 (6 skokov), Špan 8 (5 skokov), Krušič 3 (8 skokov), Tratnik, Ledl, Kobić, Durnik, Rubinštajn 13, Mulaomerović.

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Krka 7/1 15
2. Rogaška 7/1 15
3. Zlatorog Laško 4/4 12
4. Union Olimpija 3/5 11
5. Hopsi Polzela 3/5 11
6. Helios Suns 0/8 8
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email