Pomembna zmaga ostala doma

Derbi 12. kroga državnega prvenstva med Zlatorogom in Helios Sunsi se je končal z zmago domačih, bilo je 69:63. Pomembna zmaga in točke so ostale doma, kar pomeni lažje nadaljevanje tekmovanja, saj sta si ekipi najnevarnejša konkurenta za uvrstitev med najboljše tri po rednem delu tekmovanja. Laščani so vseh 40 minut srečanja niti držali v svojih rokah, bili ves čas vodilni. V 3. četrtini je Zlatorog povedel že za plus 17 (41:24), nato malo popustil, a še vedno zanesljivo ostajala v prednosti. Trener Pipan je na srečanju rotiral z devetimi igralci, ki so vsi, z izjemo Đekića, vpisali točke.

Že v sredo čaka Zlatorog tekma v pokalu Alpe Adria, ko gredo na gostovanje k avstrijski ekipi BK Dukes, v državnem prvenstvu pa se bodo v naslednjem krogu merili z Lastovko.

Zlatorog: Helios Suns 69:63 (16-10, 15-14, 20-14, 18-25)

Zlatorog; Jurak 23, Barič 3, Jeftić 5, Lisica, Miklavčič, Maček, Krušič 11, Vašl 6, Abrams 4, Vujasinović 12, Đekić, Čebašek 5

Helios: Močni Jure 2, Čakarun 16, Močnik Jan 10, Malidžan, Andriuškevičius, Berlič, Korošec 2, Gorjanc, Zagorac 5, Atanacković 12, Robertson 12, Vončina 4.

“Moji fantje so precej časa igrali v krču, niso se sprostili. Na obeh straneh je bilo veliko napak, zato tekma ni bila ravno lepa na pogled, je bila pa gotovo precej atraktivna. V prvi vrsti smo želeli zmagati, prav tako smo želeli smo  uloviti razliko iz prve tekme, a najpomembnejša je zmaga,” zaključi trener Aleš Pipan.

Izjave po tekmi:

POSNETEK TEKME

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email