Pipan zakuhal boljšo igro, ne pa božične večerje

Aleš Pipan je s prihodom v KK Zlatorog pri marsikomu povzročil vznemirjenje. Nekateri so se ga razveselili, spet drugi trepetali, saj vedo, da je njegov način dela strog  in trd. Pa vendar so se že po uvodnih treningih tudi na tekmah pokazali rezultati. Z njim smo se pogovarjali kakšno je vzdušje v ekipi in kdo je kuhal božično večerjo.

“Vzdušje v ekipi je v dani situaciji, ko smo zadnje tekme zmagali, normalno. V bistvu smo vsi skupaj, predvesem pa igralci čakali to kratko praznično pavzo. Mi jo bomo sicer izkoristili zelo delovno. Vsaj trener namreč prinaša novosti in mora na treningih marsikaj postoriti in izboljšati na treningih. Po novem letu namrečnželimo in hočemo na igrišču izgledati bolje kot smo.”

Ekipo, ki jo vodite, niste izbrali sami. Bodo s tem kakšne težave?

“Takšne stvari, kot so menjave trenerjev, se v športu redno dogajajo. Večkrat sem že bil v situaciji, ko nisem izbiral igralcev. Morda se bo tu še dalo kaj spremeniti. Zaenkrat pa zahtevam od igralcev, ki so tu, da dajo od sebe svoj maksimum, da pokažejo svoje kvalitete, da igrajo bolje in bolj zavzeto ter bolj skoncentrirano, kot so igrali do sedaj.”

Nivo igre ste že uspeli dvigniti…

“Na tekmah nam je zaenkrat uspelo dvigniti igro, vendar to še ni to, kar jaz od teh fantov pričakujem.”

Tisti, ki poznajo vaše delo, so verjetno pred vašim prihodom kar malce trepetali.

“Če so res trepetali, potem so povsem nepotrebno. Če si profesionalec, kar fantje so, in če se ukvarjaš s košarko in želiš biti pri tem uspešen, moraš tudi dobro trenirati. Na treningih ne delam nič drugega kot to kar fantom koristi na tekmah. Tisti, ki me še ne poznajo, bodo to kamlu spoznali. Tisti, ki so pa že delali z mano pa to tako in tako že vedo. Verjamem pa, da bomo hitro našli skupno pot.”

Del praznikov je že za nami, nekaj jih še pred nami. Bodo fantje kaj prosti?

“V zadnjem tednu smo treninge bolj posvetili telesni pripravljenosti in določenim variantam naše igre. Za božič so seveda dobili vsi igralci prosto, da so ga lahko preživeli s svojimi družinami. Jutri, v ponedeljek, pa že nadaljujemo z delom. Moramo se pripravljati na nadaljevanje sezone, zato bodo imeli za novo leto tudi manj prostega časa kot za božič.”

Kaj pa vi? Ponovno ste doma v Sloveniji…

“Seveda sem zadovoljen, ker sem doma. Laško je organiziran, dober klub, klub s tradicijo in z imenom v Evropi, tako da vem kam sem prišel. Z aklimatizacijo nisem imel problemov, saj večino ljudi poznam, tako da sem res vesel, da sem tu, skoraj doma.”

Božič je mimo, ste vi kuhali večerjo?

“Za božič nisem. Raje to prepustim drugim.”634867846313575220_ale_spipan

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email