Ob 18.00 se začenja finale Lige Nova KBM

Danes, ob 18.00, se v dvorani Tri lilije začenja finalna serija Lige Nova KBM, prva za Zlatorog po letu 2004 in četrta skupaj. Tekmec je Helios Suns.

Ekipi sta se letos srečali štirikrat, vsako izmed moštev pa je bilo dvakrat uspešno v svoji dvorani, nazadnje Zlatorog v Laškem  95:85. Za obe moštvi je to četrti nastop v finalu DP, v katerem so košarkarji Heliosa naslov slavili leta 2007, medtem, ko Laščani na ta uspeh še čakajo.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:

“Čestitke ekipi Helios Sunsev za uvrstitev v finale Lige Nova KBM. Menim, da je njihova zmaga v polfinalu nad Krko večje presenečenje kot zmaga Zlatoroga proti Union Olimpiji. Realno gledano, sta se v finale uvrstili najboljši ekipi, saj sta v danem trenutku pokazali najboljšo igro. Moštvi sta se letos že srečali, doma smo zmagali mi, v Domžalah je zmago slavil Helios. Domžalčane spoštujemo, vemo, da imajo dobre in kvalitetne igralce. Oboji imamo podobne probleme. Tekme bodo na sporedu na dva dni, tako da bo niz izjemno naporen. Odločali bodo detajli, lahko pa smo zadovoljni že s tem, kar smo napravili do sedaj, to pa ne pomeni, da nimamo velikih ambicij pred začetkom finalnega niza.”

Miha Vašl, košarkar Zlatoroga Laško:
“Zame bo to prvi finalni niz državnega prvenstva v članski kategoriji. Pričakujem dolgo in zanimivo finale. Naj zmaga najboljša ekipa!”

Košarkarji si želijo bučne podpore s tribun dvorane Tri lilije, zato skupaj napolnimo Tri lilije! Vstop je brezplačen za otroke do 15. leta starosti, vsi ostali pa si lahko vstopnico zagotovite za zgolj 5 EUR in sicer na blagajni dvorane, eno uro pred začetkom dvoboja.

VIDEO: KOŠARKARJI ZLATOROGA VABIJO NA TEKMO

LIGA NOVA KBM, FINALE:

1. tekma, nedelja, 29. maja, ob 18.00:
ZLATOROG LAŠKO : HELIOS SUNS (prenos na TV Slovenija 2 in Šport TV 2)

2. tekma, torek, 31. maja, ob 18.00:
HELIOS SUNS : ZLATOROG LAŠKO (prenos na TV Slovenija 2 in Šport TV 1)

3. tekma, petek, 3. junija, ob 18.00:
ZLATOROG LAŠKO : HELIOS SUNS (prenos na TV Slovenija 2 in Šport TV 1)

Morebitni četrta in peta tekma bosta na sporedu v nedeljo, 5., oziroma sredo, 8. junija, obe ob 18.00.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email