Novinci v Treh lilijah prišli do zmage

Košarkarji Zlatoroga so bili neuspešni proti novincem, ekipi Ilirije.

Prvi polčas je tekme smo spremljali zelo izenačeno srečanje. Obe ekipi si nista priigrali več kot nekaj točk prednosti. A na polčas so vseeno z prednostjo dveh točk odšli domačini. Na semaforju je pisalo 33:31.

Tretja četrtina je bila povsem v znamenju Ilirije. Z agresivno obrambo in zadetimi meti so rezultat obrnili v svojo prid in pobegnili na štiriindvajset točk prednosti. Potem pa se je pričel lov Laščanov, ki so do konca četrtine zaostanek zmanjšali na dvajset točk. V zadnjo četrtino so Laščani stopili z veliko mero energije in pričeli topiti prednost gostov. Zaostanek so zmanjšali na vsega pet točk, a dalje danes ni šlo. Košarkarji Ilirije so znali zadržati prednost in tekmo na koncu dobili z rezultatom 66:75.

 

Zlatorog : Ilirija 66:75 (13:17, 20:14, 6:28, 27:16)

Strelci: Vodiškar, Kusovac 8, Zadnik 3, Barič 15, Lisica, Polutak 9, Durnik 6, Lapornik 11, Miljković 12, Grdadolnik 2.

 

Aleš Pipan, trener KK Zlatorog Laško: “Zaslužena zmaga gostov. V drugem polčasu nismo imeli nobene rešitve zato smo šli na vse ali nič. Zgodilo se je kontra kar smo razmišljali. Gostje so igrali z večjim zaletom, večjim elanom, moji fantje pa kot, da nebi šlo za prvenstveno tekmo in za pomembne točke. V začetku zadnje četrtine smo začeli igrati ampak 5 minut je premalo. Prišli smo na 5 točk, nato pa nam je zmanjkalo moči. Igrali bomo do konca in se borili da se uvrstimo med 8 ekip!”

 

Košarkarji Zlatoroga bodo naslednjo tekmo v ligi Nova KBM odigrali 2. decembra, ko v dvorani Tri lilije gostuje novomeška Krka. Že v torek pa je na sporedu srečanje v ligi Helios Alpe Adria Cup, Laščani bodo gostovali v Prievidzi na Slovaškem.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email