Na Polzelo po četrto zaporedno zmago

Košarkarji Zlatoroga se bodo v soboto ob 20.00 na Polzeli na tekmi petega kola Lige Nova KBM za prvaka pomerili s Hopsi. Izbranci trenerja Aleša Pipana bodo skušali podaljšati niz treh zaporednih zmag, s katerim so se po sredini zmagi proti Unionu Olimpiji povzpeli na tretje mesto lestvice najboljših šestih ekip slovenskega prvenstva.

Skupaj s Krko in Rogaško imajo Laščani torej trenutno na računu tri zmage in poraz. Slednjega so doživeli proti Slatničanom, in sicer na tekmi uvodnega kola Lige Nova KBM za prvaka, nato pa nanizali tri zaporedne zmage. Hkrati je Zlatorog edina ekipa, ki je v drugem delu prvenstva premagala Krko (81:74), Novomeščani pa so v minulem kolu doma ugnali Rogaško (71:68) in ji tako zadali v končnici edini zadali poraz.

Na drugi strani so Hopsi s Polzele Ligo za prvaka začeli sila skromno. Če so Polzeljani v prvem delu sezone na 22 tekmah zabeležili kar 15 zmag, so prvi par točk  v drugem delu zabeležili šele na svoji četrti tekmi, ko so na gostovanju v minulem tednu z 72:59 premagali moštvo Helios Suns. Najbolj nevaren igralec Hopsov je Dejan Čup, ki v povprečju v drugem delu prvenstva dosega 11,5 točke ter 6,3 podaje na tekmo.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“V petem kolu Lige Nova KBM za prvaka odhajamo na gostovanje k vedno neugodni ekipi Hopsov. V kolikor bomo želeli na tem savinjskem derbiju vknjižiti zmago, bomo morali odigrati tako, kot smo zaigrali v sredo proti Union Olimpiji, torej povezano in nesebično v obrambi in napadu.”

Nejc Barič, igralec Zlatoroga Laškega:
“Na Polzelo se odpravljamo z enim samimi ciljem, ta pa je, da z zmago nad Hopsi osvojimo novi točki v Ligi za prvaka. Glede na to, da smo lani decembra proti Polzeljanom izgubili, jim moramo za ta poraz vrniti z obrestmi. Na tekmo se bomo dobro pripravili, pričakujemo pa novo zmago.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 5. KOLO

Sobota, 8. april, ob 20.00:

HOPSI POLZELA : ZLATOROG

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Rogaška 3/1 7
2. Krka 3/1 7
3. Zlatorog Laško 3/1 7
4. Union Olimpija 2/2 6
5. Hopsi Polzela 1/3 5
6. Helios Suns 0/4 4
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email