Na lokalni obračun v Laško prihaja Tajfun

Po tesnem porazu na gostovanju v Domžalah so se košarkarji Zlatoroga iz Laškega hitro vrnili v zmagovalni ritem in v torek na domačem parketu zanesljivo odpravili zasedbo iz Osijeka. To soboto bo pred njimi nov izziv. Na lokalnem derbiju bo na tekmi državnega prvenstva v dvorani Tri lilije ob 19. uri gostoval šentjurski Tajfun.

Nekdanji slovenski državni prvak nastope v novi sezoni ni začel po željah, saj do sedaj na uradni tekmi še ni zmagal. V uvodnem kolu Lige Nova KBM so ga najprej v gosteh visoko ugnali domžalski Helios Suns (85:54), za tem pa je doma po podaljšku klonil še proti zasedbi Sixta Primorske (75:86). V nič kaj boljši luči se ni predstavil v Pokalu Sixt Alpe Adria, v katerem je prav tako dvakrat moral priznati premoč tekmecem. Tik pred drugim porazom v regionalnem tekmovanju – avstrijski prvoligaš ECE Bulls je bil boljši s 75:71, so se v klubu odločili, da odstavijo hrvaškega trenerja Krešimirja Bašića, čigar naloge vsaj začasno opravlja njegov dosedanji pomočnik Robi Ribežl.

Ekipa Tajfuna je v novi sezoni doživela številne spremembe, saj sta v njej ostala le kapetan Milan Sebič in Ivan Držić, ki pa se je pred kratkim že preselil na Polzelo. Ekipo so okrepili štirje Američani, med katerimi izstopa Khaliq Khadeen Spicer (206 cm, 1994), ki je v državnem prvenstvu v povprečju do sedaj dosegal 19 točk, 11 skokov in 4,5 blokade na tekmo. Pomembno vlogo v ekipi imata tudi nekdanji slovenski reprezentant v mlajših selekcijah Mirza Sarajlija (185 cm, 1991) in Malcolm Montgomery Grant (185 cm, 1988). Prvi 10,5 točkam dodaja 7,5 podaj, slednji pa 11 točkam tri podaje.

Na drugi strani so Laščani do te tekme v Ligi Nova KBM vknjižili polovičen izkupiček (1-1). Najprej so bili boljši od Portoroža (93:68), za tem pa, kot že rečeno, morali priznati premoč Domžalčanom.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
“Pred nami je zelo pomembna tekma. Tajfun sezone ni začel najbolje, zato bodo njegovi košarkarji še bolj nevarni. Premore kvalitetne posameznike, ki bodo v Laškem želeli dokazati, da znajo igrati dobro košarko. A tudi mi imamo svoje načrte. Z dobro, zavzeto igro v obrambi  ter s pametnim napadom bomo skušali streti odpor gostov. Verjamem, da bodo fantje na sobotni tekmi pokazali pravi obraz ter da bosta točki ostali doma.”

Urban Durnik, košarkar Zlatoroga:
“Pričakujemo zelo težko tekmo, a naredili bomo vse, da zmaga ostane doma. Tajfun je, kljub dvema porazoma v državnem prvenstvu, zelo dobra ekipa. Upam, da bomo v soboto s soigralci uspešni.”

LIGA NOVA KBM, 3. KOLO:

Sobota, 22. oktobra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN

LESTVICA LIGE NOVA KBM:

Ekipa Z/P Točke
1. Krka 3/0 6
2. Sixt Primorska 2/0 4
3. Helios Suns 2/0 4
4. Rogaška 1/1 3
5. Hopsi Polzela 1/1 3
6. Terme Olimia Podčetrtek 1/1 3
7. Union Olimpija 1/1 3
8. Šenčur GGD 1/1 3
9. LTH Castings 0/3 3
10. Zlatorog Laško 1/1 3
11. Portorož 0/2 2
12. Tajfun 0/2 2
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email