Na 1. aprila še drugič letos padla Olimpija!

Tretja tekma v ligi za prvaka se je končala z zmago Zlatoroga, s 87:79 so premagali Union Olimpijo!

Ne, to ni bila prvoaprilska šala. Laščani so še drugič v dveh mesecih potrdili, da lahko premagajo opevano ekipo Olimpije. Zmaga je prišla v pravem trenutku, tudi zato, ker so dokazali, da zmaga v pokalnem obračunu med pivovarskima tekmecema, ni bila zgolj naključje.

Zmaji so v Treh lilijah vodili prve tri četrtine, največ v 24. minuti, ko je bilo 47:57. Na daljši odmor sta odšli ekipi s prednostjo Ljubljančanov za 5 točk. Tretjo četrtino so domači sicer dobro začeli, a so gostje odgovorili s hitrimi proti napadi in dokaj natančnim metom. V zadnjem delu srečanja pa se je zgodil obrat. Prebudil se je Saša Zagorac, ki je že tretjo četrtino z ostalimi moštvenimi kolegi končal z le točko zaostanka. Šest minut pred koncem se je s polaganjem odkupil Aleksandar Ponjavić, saj je domačine pripeljal do vodstva s 66:65. Napetost je naraščala, ekipi sta se še nekajkrat izmenjali v vodstvu, a je bila zmaga slabih 35 sekund do konca tekme potrjena, ko je trojko zadel Bojan Jovanović in Zlatorog popeljal do vodstva 84:78. Zadnje sekunde so minile s stoječimi ovacijami občinstva, pred piskom sirene pa je zdanja prosta meta zadel in zmago potrdil Jovanović.

 

Zlatorog: Union Olimpija 87:79 (19-25, 20-19, 20-17, 28-18)

Zlatorog: Barič, Ledl, Tratnik 16, Durnik, Miklavčič, Jovanović 13, Lapornik 17, Marasović 4, Ponjavić 12, Zagorac 24, Grdadolnik, Vašl 1

Olimpija: Rupnik 12, Marinelli, Hrovat, Brodnik, Murić 12, Nikolov 2, Mahkovic, Omić 8, Prepelič 19, Jagodnik 6, Marinović 8, Kanačević 12.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email