Maribor je padel, liga za prvaka je tu

Tekma, ki je bila vsaj na papirju že dobljena, je bila vse prej kot lahka. Zlatorog je imel kljub zmagi s 74:62 težko delo, saj se gostje kar niso vdali.

Laščani so se dodobra namučili z gosti iz Maribora, ki so bili večji del srečanja v prednosti. Mrk v zadnjih petih minutah tekme, je za gostitelje pomenil pravo olajšanje, saj so se zbrali v napadu in obrambi ter si priigrali najvišjo prednost na tekmi, ko so vodili in zmagali z 12 točkami. Najboljši strelec je bil Igor Tratnik, ki je dosegel 19 točk. Trener Predrag Milović je svojim fantom vseeno čestital, saj verjame, da se je poznalo njihovo trdo delo: “Zadnjih 14 dni smo trdo trenirali, zato tudi težke noge mojih igralcev. Kljub temu, da smo zgrešili veliko odprtih metov, pa je bila obramba boljša, kot na dosedanjih tekmah.”

Enajsta zmaga v Ligi Telemach je Zlatorogu zagotovila uvrstitev v ligo za prvaka. Že to sredo pa Laščani odhajajo na težko gostovanje v Novo mesto, kjer se bodo pomerili z državnim prvakom Krko.

Zlatorog: Maribor Nova KBM 74:62 (13-24, 19-10, 23-16, 19-12)

Zlatorog: Jurak 7, Barič, Ledl, Lisica, Tratnik 19, Durnik, Jovanović 6, Lapornik 13, Marasović, Ponjavić 11, Zagorac 18, Vašl

Maribor: Rožanc, Kodrič, Matijevič, Lulić 6, Kosič 9, Ruphin 15, Šarkinović 5, Vezonik, Čebašek 9, Lopičić 6, Morina 12.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email