Krka je bila boljša

Košarkarji Zlatoroga so v 8. kolu lige Nova KBM v domači dvorani Tri lilije gostili ekipo Krke iz Novega mesta in zabeležila poraz z rezultatom 65:75.

Tekmo so bolje odprli gostje iz Novega mesta in celotno prvo četrtino vodili, ter jo dobili z rezultatom 14.18. V drugi četrtini so varovanci trenerja Aleša Pipana odigrali bolje in prevzeli pobudo. Z boljšo igro v obrambi in hitrimi protinapadi so do polčasa Krki pobegnili na pet točk prednosti.

Tretja četrtina je ponovno postregla z menjavo v vodstvu. Krka je z bolj agresivno igro povedla in pred zadnjo četrtino vodila že z osmimi točkami prednosti. Zadnjo četrtino so Laščani poizkušali preobrniti potek tekme v svojo prid, vendar žal neuspešno. Krka je na koncu slavila zmago z rezultatom 65:75.

Na tekmi je do prvih točk v ligi Nova KBM prišel mladi Žan Vodiškar, ki je v slabih desetih minutah na parketu dosegel 4 točke.

 

Zlatorog : Krka 65:75 (14:18, 23:14, 15:28, 13:15)

Strelci: Vodiškar 4, Kusovac 7, Zadnik, Medvešek, Barič 7, Lisica, Polutak 2, Durnik 11, Lapornik22, Miljković 12, Grdadolnik

 

Aleš Pipan, trener KK Zlatorog: “Krka je fizično močnejša ekipa in je kontrolirala skok v obrambi in napadu. Prvi polčas smo odigrali še pozitivno, potem  pa stara slabost ob začetku drugega polčasa, da pade koncentracija, damo nekaj žog v roke in ne zadenemo, kar je Krka izkoristila in nocoj zasluženo zmagala.”

 

Košarkarje Zlatoroga v naslednjem 9. kolu čaka lokalni derbi s Hopsi s Polzele. Tekma bo na sporedu v soboto, 9. decembra ob 19.00, v športni dvorani na Polzeli. Že v torek, 5. decembra ob 19.00 pa bo v dvorani Tri lilije povratno srečanje 4. kroga pokala Spar proti AKK Branik.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email