Kljub tesnemu porazu suvereno do napredovanja v Pokalu Spar

Košarkarji Zlatoroga so se od nastopov v dvorani Tri lilije v letu 2016 poslovili s tesnim porazom. Tajfun je bil na povratni tekmi 4. kroga Pokala Spar boljši s 67:65, napredovanja pa se kljub temu veselijo Laščani. Ti so bili boljši pri seštevku med danimi in prejetimi koši na obeh tekmah, saj so prvo tekmo v Šentjurju dobili s 17 točkami razlike (61:78).

Obračun lokalnih rivalov je postregel z najbolj izenačeno medsebojno tekmo v dosedanjem delu sezone. Zlatorog je na začetku druge četrtine prevzel pobudo, se v 15. minuti dokopal že do 11 točk naskoka (30:19), a nato tekmece do polčasa znova spustil poleg (35:34). Šentjurčani so se do svoje najvišje prednosti +6 (46:40) prebili kmalu po glavnem odmoru, od tedaj naprej pa sta bili ekipi vseskozi tesno skupaj. Pred zadnjimi sekundami je bil rezultat poravnan na 65. točki, ob zvoku sirene pa je Tajfunov kapetan Milan Sebič izsilil osebno napako Nejca Bariča ter zadel oba prosta meta za končnih 67:65 v prid njegove ekipe.

Pri Zlatorogu sta bila s po 17 točkami najboljša Jan Špan in Ramo Rizvić. Prvi je temu dodal štiri, slednji pa tri podaje ob devetih skokih. Za Tajfun je Mirza Sarajlija dosegel 18 točk.

V 5. krogu pokalnega tekmovanja, ki je zadnja stopnička pred končnico, bo štajerska regija močno zastopana, saj so se poleg Zlatoroga tja uvrstila še moštva Rogaške, Celja, Konjic in Hopsov Polzele. Poleg njih se bodo za napredovanje borile še zasedbe škofjeloškega LTH Castingsa, Sixta Primorske, ECE Triglava in Portoroža. Zadnji potnik v 5. krog bo znan po povratni tekmi med Šenčurjem GGD in Grosupljem, ki bo na sporedu v torek. Za tem bo na sedežu Košarkarske zveze Slovenije opravljen tudi žreb novih parov, ki se bodo predvidoma med seboj pomerili januarja 2017.

Naslednji in obenem zadnji preizkus v tem koledarskem letu izbrance Aleša Pipana čaka to sredo, ko se bodo ob 20. uri v gosteh v Ligi Nova KBM zoperstavili Portorožu. Tudi na tej tekmi v belo-zelenem dresu ne bo Dina Kobića, ki ga ta torek z bosansko reprezentanco v turškem Samsunu čaka nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva za fante do 18 let.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Tekma je bila za naše fante veliko bolj težka kot za Tajfunove, ki so v Laško prišli povsem sproščeni. Tudi zaradi tega so lahko odigrali dobro tekmo. Na drugi strani je naša ekipa vseskozi igrala v krču, a visoko prednost s prve tekme smo znali braniti. Ta poraz ne pomeni prav ničesar, potrebno ga je čim prej pozabiti. Po obračunu šteje le napredovanje v naslednji krog tekmovanja.”

POKAL SPAR, 4. KROG, 2. TEKMA

Ponedeljek, 19. decembra:
ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN 65:67 (14:18, 21:16, 17:19, 13:14)
Zlatorog Laško:
Tratnik 11 (7 skokov), Ledl, Krušič 1, Rizvić 17 (9 skokov, 3 podaje), Barič 13, Durnik 4, Tomažič, Miljković 2, Špan 17 (4 podaje), Rubinštejn, Mulaomerović.
Tajfun:
Sarajlija 18, Grant 7 (3 podaje), Maček 7, Sebič 6 (3 blokade), Knez, Fifolt 6, Ejup, Debelak, Spicer 4 (11 skokov), Vujasinović 13 (6 podaj), Miković 6.

Že odigrano, 1. tekma, petek, 9. decembra:
TAJFUN : ZLATOROG LAŠKO 61:78 (17:14, 13:18, 14:26, 17:20)

VEČ O TEKMI

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email