Janče ekipi U15A prizadejale prvi poraz v letu 2017

Po nizu neporaženosti v novem letu smo se tokrat sredi tedna odpravili na gostovanje v Ljubljano k ekipi Janč. To je bil neposredni dvoboj za drugo mesto na razpredelnici in seveda sta si obe ekipi močno želeli zmage. Na prvi tekmi v Treh lilijah so naši fantje zmagali vendar pa smo vedeli, da bo to gostovanje vse prej kot lahko.

Pred tekmo so bila navodila tako kot ponavadi od začetka stisniti v obrambi in poskušati pobegniti nasprotniku na čim večjo razliko. Začetek je bil zelo dober saj so bili fantje agresivni v obrambi in so hitro pobegnili na 6 točk prednosti. Obe ekipi sta sicer delali veliko napak ampak to je za takšno tekmo tudi značilno. Prednost 6 točk smo nekaj časa zadrževali nato pa so ob koncu četrtine prišle minute domače ekipe, ki je rezultat obrnila v svojo korist in po prvi četrtini celo povedla za 2 točki.

Na začetku druge četrtine je sledilo nekaj nezbranosti v obrambi in nespametnih prekrškov kar so domačini znali kaznovati z zadetimi prostimi meti. Tako so domači hitro povedli za 6 točk. Nato je na obeh straneh sledilo nekaj raztrgane igre vendar pa je zaključek polčasa pripadel našim igralcem, ki so do konca polčasa izenačili.

Med odmorom smo se dogovorili kaj v igri še manjka in kaj je potrebno popraviti in v drugi polčas smo odšli prepričani da tekmo lahko dobimo.

Skozi celotno četrtino je bil rezultat rahlo na strani Janč proti koncu četrtine pa so zopet povedli za 5 točk ampak tudi tokrat so naši fantje stopili skupaj se približali in odšli v zadnjo četrtino z zaostankom 2 točk.

V zadnji četrtini je bilo potrebno iti na vse ali nič. Obe ekipi sta bili zelo živčni in posledica je bila tudi veliko izgubljenih žog. Žoga ne na eni ne na drugi strani ni hotela skozi obroč. Spet so bili vedno za korak spredaj domači igralci, ki so na koncu po zelo tesni končnici tudi slavili novo zmago. Našim fantom je na koncu za popoln preobrat zmanjkalo nekaj znanja in sreče.

 

Trener Žiga Jug:”Kaj reči po taki tekmi. Tekme se ne dobivajo na papirju ampak na parketu z željo, sodelovanjem in mirnostjo. Sedaj nas zanima predvsem odgovor fantov na nedeljski tekmi.”

 

 

KK JANČE ENERGETIKA: KK ZLATOROG: 54:51 (18:16,13:15,14:12,9:8)

ZLATOROG: Lukacs, Gartner, Fon 3, Koštomaj-Pozinek, Horvat, Pajk 14, Pasarič, Arsenič, Klezin 14, Medved 18, Djuričič, Šraj 2,

 

Po porazu z Jančami še vedno ostajamo na drugem mestu v skupini z enakim izkupičkom kot Janče. Fante v zadnjem krogu drugega dela čaka tekma proti Ljubljani A v domači dvorani.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email