Izjavi Pipana in Abramsa pred polfinalom

Košarkarji Zlatoroga v soboto, 21. maja, ob 20.00, začenjajo lov na četrto uvrstitev v finale državnega prvenstva. V polfinalu Lige nova KBM se bodo izbranci Aleša Pipana merili z Union Olimpijo, ki so jo v tej sezoni premagali že trikrat!

Laška ekipa je bila v četrtfinalu Pokala Spar uspešnejša z 82:81 in 76:71, na tekmi 1. kola Lige Nova KBM za prvaka pa s 85:75. Zadnjo medsebojno tekmo so dobili Ljubljančani, ki so bili v 6. kolu Lige za prvaka v Stožicah boljši s 102:78. Sobotna tekma bo še toliko bolj zanimiva, saj bo to že 90. medsebojni obračun moštev. V polfinalu državnega prvenstva sta se ti nazadnje srečala v sezoni 2008/09, ko je bila z 2:0 boljša ljubljanska zasedba.

Košarkarji si želijo s tribun dvorane Tri lilije bučne podpore, zato vsi ljubitelji košarke vljudno vabljeni na sobotno tekmo! Vstop je brezplačen za otroke do 15. leta starosti, vsi ostali pa si lahko vstopnico zagotovite za zgolj 5 EUR in sicer na blagajni dvorane, ki se bodo odprle eno uro pred začetkom dvoboja.

Ekipi v polfinalnem nizu igrata na dve zmagi, zmagovalec dvoboja pa se bo v finalu 25. sezone z boljšo ekipo drugega para med Krko in Helios Sunsi.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Že pred začetkom Lige Nova KBM za prvaka smo napovedali, da bo zaključek sezone zelo zanimiv in izenačen. Izrazitih favoritov ni, to smo videli tudi v četrtfinalnih nizih. Nobena ekipa se ni z lahkoto uvrstila v polfinale. Ko si enkrat med najboljšimi štirimi ekipami zagotovo vsi želimo še večji uspeh. Vsakemu od nas je cilj, da zaigramo v finalu. Pred začetkom niza z Union Olimpijo ne čutimo nobenega pritiska. Dobro se pripravljamo, tako kot na vsako drugo tekmo prvenstva. Vemo, kdo je naš nasprotnik, ekipi se dobro poznata, tako da večjih skrivnosti med ekipama ni. Upam, da bodo igralci zdravi dočakali polfinale. Zaenkrat večjih problemov s poškodbami nimamo. Želim, da igralci na igrišču pokažejo največ, kar lahko. Imamo prednost domačega igrišča in to moramo izkoristiti.”

Jamar Abrams, košarkar Zlatoroga Laško:

“Za obe ekipi bo to težka tekma. Moštvi sta kvalitetni, zato pričakujem dobro tekmo. S soigralci si želimo podpore s tribun, zato vse navijače vabim, da nas podprejo na sobotni tekmi. ”

POLFINALE LIGE NOVA KBM:

Prva tekma, Laško, sobota, 21. maja, ob 20.00:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA (prenos na TV Slovenija 2)

Druga tekma, Ljubljana (Stožice), ponedeljek, 23. maja, ob 18.00:
UNION OLIMPIJA : ZLATOROG LAŠKO (prenos na TV Slovenija 2)

Morebitna tretja tekma, Laško, četrtek, 26. maja:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email