Iz Šenčurja sklonjenih glav

Košarkarji Zlatoroga so v 3. kolu lige Nova KBM prvič v sezoni gostovali in sicer v Šenčurju. Domači košarkarji so že takoj na začetku prevzeli pobudo in povedli 6:0, a kaj kmalu so se prebudili tudi Laščani, ki so se hitro vrnili v igro. Šenčurjani so večkrat pobegnili za nekaj točk, a so jih Laščani vsakič uspešno ulovili. Ob koncu druge četrtine so s košem Jerneja Ledla prišli na le dve točki zaostanka.

V drugi polčas so ponovno bolje vstopili domačini in pobegnili na razliko višjo od desetih točk. Laščani so se počasi a vztrajno približevali in po uspešnih metih za tri točke Nejca Bariča, dve minuti do konca tekme prišli na štiri točke zaostanka. Po neuspešnem napadu domačinov v zadnji minuti tekme so imeli Laščani met za popolni preobrat vendar žoga ni hotela skozi obroč. Šenčurjani so na koncu slavili z rezultatom 81:75.

 

Šenčur GGD : Zlatorog 81:75 (13:17, 18:18, 23:18, 21:22)

Strelci: Vodiškar, Kusovac 4, Ledl 2, Zadnik 9, Medvešek, Barič 24 (5 asistenc, Lisica, Polutak 14 (11 skokov), Durnik 4, Lapornik 10, Miljković 6, Grdadolnik 2

 

Aleš Pipan KK Zlatorog Laško: “Moji fantje se bodo morali zavedati, da se tekma igra 40 minut in ne 10 minut na tekmo. Ko smo igrali agresivno, borbeno in tako kot smo se dogovorili smo se vedno vrnili in na koncu bili celo v možnosti, da zmagamo. Ko smo malce popustili so to domačini izkoristili in danes zasluženo slavili.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email