Hopsi v finišu do zmage

Košarkarji Zlatoroga so na tekmi petega kola Lige Nova KBM za prvaka na vročem gostovanju na Polzeli s 73:76 izgubili proti Hopsom. Za izbrance trenerja Aleša Pipana je to prvi poraz po treh zaporednih zmagah, skupno drugi v drugem delu prvenstva.

Tekma s Polzeljani se je odločala v finišu tekme. Štiri minute pred koncem tekme so Laščani še vodili s tremi točkami razlike (67:64), nato pa so košarkarji Hopsov uprizorili zasuk. Najprej so 23 sekund pred koncem po dveh zadetih prostih metih Andraža Rogelje prešli v vodstvo s 74:71, toda Nejc Barič je, prav tako z dvema prostima metoma, moštvo iz mesta ob Savinji znova približal le na točko zaostanka (73:74). Po zgrešenih prostih metih Urbana Bukoviča je imel priložnost za met za zmago Jan Špan, na koncu najboljši strelec Zlatoroga, a je zgrešil met za tri točke. Mirne živce je na črti prostih metov zadržal Ivan Držić in Hopsom zagotovil drugo zaporedno zmago.

Špan je tekmo končal s 24 točkami, Nejc Barič je v statistiko vpisal 16 točk ter po pet skokov in podaj. Igor Tratnik je zbral dvojnega dvojčka – 12 točkam je dodal deset skokov, dvoboj pa predčasno zaključil zaradi petih osebnih napak.

Moštvo Zlatoroga bo na parket znova stopilo v četrtek. V Rogaški Slatini se bodo košarkarji Aleša Pipana pomerili z ekipo Rogaške, ki je v uvodnem kolu drugega dela državnega prvenstva v dvorani Tri lilije Laščanom zadala prvi poraz v Ligi za prvaka.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“V ključnih trenutkih so bili košarkarji Hospov bolj zbrani, zato so na koncu tudi zasluženo zmagali.”

Jan Špan, košarkar Zlatoroga Laškega:
“Kot vedno, je bila tudi ta tekma na Polzeli izredno težka. Imel sem priložnost za met za zmago, ki so mi ga zagotovili moji soigralci, a na žalost mi ni uspelo zadeti in nas rešiti pred porazom. Moramo obdržati pokončno glavo. Ta poraz mora biti motivacija in opomin, da se ne smemo sprostiti proti nikomur, ne glede na to, kdo je naš nasprotnik. Tekmo s Hopsi je potrebno čim prej pozabiti in se osredotočiti na četrtkov dvoboj z Rogaško.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA , 5. KOLO

Sobota, 8. april:

HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO  76:73 (22:16, 15:26, 17:14, 22:17)
Hopsi Polzela:
Ćup 19 (6 podaj), Hodžić 13 (5 podaj), Kosič, Čebašek 8 (9 podaj), Vasilić 12 (5 podaj), Omladič, Steiner, Držić 15, Bukovič 2, Rogelja 2, Stropnik, Godler 5.
Zlatorog Laško: Tratnik 12 (10 skokov), Rizvić 7 (4 skoki), Barič 16 (5 skokov, 5 podaj), Špan 24, Krušič 8 (5 skokov), Ledl 2, Kobić, Durnik, Tomažič, Miljković 4, Rubinštajn, Mulaomerović.

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Rogaška 4/1 9
2. Krka 4/1 9
3. Zlatorog Laško 3/2 8
4. Union Olimpija 2/3 7
5. Hopsi Polzela 2/3 7
6. Helios Suns 0/5 5
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email