Epska vrnitev pred polno dvorano Tri lilije

Košarkarji Zlatoroga so v četrtem kolu Lige Nova KBM prvič nastopili pred domačimi navijači v polni dvorani Tri lilije v Laškem.

To, kar smo si najbolj želeli, se je tudi uresničilo. Tri lilije so ponovno zaživele in navijači so poskrbeli za pravi navijaški spektakel. Pred  700 navijači je s tremi točkami tekmo odprl Zlatorog, ki pa v nadaljevanju prve četrtine ni ravno blestel. Izkušena ekipa Šenčurja je hitro pobegnila in kmalu povedla za šestnajst točk. V drugi četrtini so Laščani z borbeno igro in nepopustljivostjo ujeli nasprotnika in se mu približali na zgolj tri točke zaostanka.

V drugem polčasu se je prednost Šenčurja ves čas gibala okoli desetih točk. Tudi zadnja četrtina ni bila nič drugačna kot celotno srečanje, a le do zadnjih treh minut, ko so Laščani na krilih izjemnih navijačev ujeli ritem in naredili pravi epski preobrat. Postopoma so topili prednost in v zadnji minuti tekme ujeli goste iz Šenčurja, kar je zadostovalo za že tretji podaljšek v štirih tekmah.

V podaljšku so igralci Zlatoroga dali vse od sebe in pokazali, da jim kondicije, predvsem pa želje po zmagi ne manjka. Dobili so ga z rezultatom 19:11, ter zaključili tekmo na najlepši možen način. ZMAGO!

Najboljši posamezniki so bili Nejc Barič (30 točk, 3 skokov, 4 podaje), Cleveland Thomas (19 točk, 7 skokov) in Matej Rojc (16 točk, 5 skokov)

 

Zlatorog : Šenčur GGD 86:78 (11:27, 21:10, 12:21, 23:9, 19:11)

Zlatorog: Vodiškar 3,  Thomas 19, Rojc 16, Ivec, Barič 30, Lipovšek, Glavan, Kellner, Grdadolnik 2, Miljković 3, Lindsey 11, Gant 2.

 

Chris Thomas KK Zlatorog Laško: “Še en podaljšek. Izkazalo se je kako pomembna člena štaba sta Gregor in Rosana. Z njuno pomočjo nam uspe pripraviti in motivirati ekipo, da ne popusti v ključnih trenutkih. Ne morem pa mimo Nejca Bariča, 30 točk, 4 asistence, 3 skoke, ne vem kaj več lahko še želim!”

V naslednjem kolu bo Zlatorog ponovno gostoval. Tokrat v Rogaški. Tekma pa bo na sporedu v soboto, 10. novembra, ob 19.00.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email