Državno prvenstvo: V prvem kolu gostovanje v Kopru.

Včeraj je v Ljubljani potekal žreb parov 1. SKL za novo tekmovalno sezono državnega prvenstva, katerega sta se udeležila tudi predsednik KK Zlatorog Laško, Bojan Špiler in sekretar kluba Matej Firm. Sezona 2019/2020 se bo za košarkarje Zlatoroga predvidoma začela v sredo, 2. oktobra. Laščani so tako dobili svojega prvega tekmeca, to pa je aktualni državni prvak, Koper Primorska.

 

Bojan Špiler, predsednik KK Zlatorog Laško:
“Naš osnovni cilj je seveda obstanek v ligi. Imamo mlado ekipo, poleg obstanka si želimo graditi na mladih igralcih in verjamem, da bomo uspešni. Imamo mladega trenerja, Robija Ribežla, s katerim smo izbrali mlado, poletno ekipo z nekaj izkušenimi igralci. Verjamem, da smo izbrali pametno, predvsem pa v skladu z našimi finančnimi zmožnostmi. Tudi naši mladi igralci bodo letos imeli možnost pokazati svoje znanje, saj bodo imeli kar nekaj minut na igrišču. Ne dvomim v igralske sposobnosti naših igralcev, seveda pa bo zelo pomembno, da bo trener ustvaril dobro kemijo v ekipi. Vsekakor verjamem, da je ekipa sposobna zagotoviti obstanek v ligi, pripravljeni pa smo zgrabiti tudi priložnost za kaj več, če se nam le-ta pokaže. Upam na močno podporo naših navijačev, da se v njih ne naseli pesimizem ob vsakem porazu, saj jih bomo takrat najbolj potrebovali.

 

Razpored tekem (datumi bodo znani naknadno):

  1. in 10. kolo

KOPER PRIMORSKA : ZLATOROG LAŠKO

  1. in 11. kolo

ZLATOROG LAŠKO : GGD ŠENČUR

  1. in 12. kolo

KRKA : ZLATOROG LAŠKO

  1. in 13. kolo

ZLATOROG LAŠKO : ŠENTJUR

  1. in 14. kolo

ZLATOROG LAŠKO – prost

  1. in 15. kolo

ZLATOROG LAŠKO : ROGAŠKA

  1. in 16. kolo

HOPSI : ZLATOROG LAŠKO

  1. in 17. kolo

ZLATOROG LAŠKO : PODČETRTEK

  1. in 18. kolo

HELIOS SUNS : ZLATOROG LAŠKO

 

Poleg žreba 1. SKL pa je v preteklem tednu potekal tudi žreb preostalih tekmovanj. Laški košarkarji bodo v prihajajoči sezoni nastopili tudi v pokalnem tekmovanju, v katerem se bodo v prvih dveh kolih pomerili z Grosupljem.

 

1 oktober

GROSUPLJE : ZLATOROG LAŠKO

 5 oktober

ZLATOROG LAŠKO : GROSUPLJE

 

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email