Boleč poraz proti Šentjurju

Zlatorog in Šentjur sta imela po desetih kolih na svojem računu štiri zmage in šest porazov, po 11. tekmi v DP je do svojega petega para točk prišel Šentjur. Ta je prekinil niz treh zaporednih porazov, medtem ko so Laščani niz porazov podaljšali na pet obračunov. Šentjur je sicer prišel do druge zmage na lokalnem derbiju v tej sezoni. Šentjur je tekmo odprl s štirimi točkami Miloša Pešića, po slabih šestih minutah je Zlatorog prišel do enega redkih vodstev (9:8). A je na to gostujoča ekipa odgovorila z delnim izidom 7:0, po prvi četrtini pa so ekipo ločile tri točke. Po minuti druge četrtine je Cleveland Joseph Thomas JR s trojko poravnal na 21:21, Žiga Jurček je zadel dva prosta meta za novo vodstvo Šentjurja, Thomas pa je vrnil še z drugo trojko za 24:23. Z enako mero je odgovoril Davor Konjević, koš je dodal še Pešić in zatem še enkrat Konjević za prednost s šestimi točkami. Prepolovil jo je Nejc Barič z metom za tri točke, domači so še prišli do dveh točk zaostanka, zaključek pa je pripadel gostom, ki so na odmor šli s prednostjo devetih točk (41:32).

Sredi tretje četrtine so Laščani ujeli priključek (45:46), v končnici pa je bil znova boljši Šentjur, ki si je za zadnjih 10 minut priigral devet točk zaloge (56:47). Po enakem scenariju se je odvijala tudi zadnja četrtina. Zlatorog se je trikrat približal na dve točki zaostanka, Šentjur je obakrat znal odgovoriti, na koncu pa obdržati mirne živce. Najboljši strelec tekme je bil Konjević, ki je dosegel 25 točk in osem skokov ter dve asistenci. Pri Zlatorogu se je z dvojnim dvojčkom – 11 točk in 11 skokov – izkazal Matur Marial Maker.

V 12. kolu (5. 1.) imata oba zahtevna tekmeca. Zlatorog bo pred televizijskimi kamerami gostil prvouvrščeno Sixt Primorsko, Šentjur pa bo gostoval v Stožicah pri Petrol Olimpiji.

 

ZLATOROG : ŠENTJUR 65:70 (18:21, 14:20, 15:15, 18:14)

STATISTIKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email