V Tri lilije se vračata Jan Kellner in Tomaž Jereb
Košarkarske novice
12 julij, 2023 po
V Tri lilije se vračata Jan Kellner in Tomaž Jereb
Dominik

V naslednji sezoni v dresu Zlatoroga še dva poznana obraza


V dres Zlatoroga se vračata stara znanca Treh lilij, organizator igre Tomaž Jereb ter branilec/krilni igralec Jan Kellner. 

Tomaž Jereb (187 cm, letnik rojstva 1991) je barve Zlatoroga branil že med letoma 2019 in 2021, po svojem povratku v Laško pa je dejal:

Za začetek bi se ekipi Zlatoroga želel zahvaliti, da so mi po povratku po poškodbi ponudili priložnost, da se vrnem v Tri lilije. Menim, da lahko predvsem s svojimi izkušnjami predstavljam pomoč in mentorstvo talentiranim mlajšim igralcem, vsekakor pa je tako moj, kot tudi ekipni cilj, da se skupaj maksimalno hitro vrnemo v 1. slovensko košarkarsko ligo.

Jan Kellner (192 cm, letnik 2001) je v dresu Zlatoroga igral že v kadetskih in mladinskih selekcijah, za člansko ekipo pa je nastopal med letoma 2018-2022. 

Zelo sem bil vesel klica trenerja Nejca Kobala in vabila k povratku v ekipo Zlatoroga. Četudi nisem Laščan, se v tem klubu počutim kot domačin, saj sem tu igral za mlajše selekcije ter več sezon tudi pri članih. Veselim se svojega povratka in seveda bom dal svojih 100%, da klubu pomagam pri uresničitvi zadanih ciljev. Na individualnem nivoju si želim koraka naprej, da napredujem v vseh aspektih igre, na ekipnem nivoju pa cilja prav tako ne skrivamo in to je hitra vrnitev v 1. slovensko košarkarsko ligo.

Oba novinca je v Laškem pozdravil tudi glavni trener Nejc Kobal:

Tomaž bo v prihodnji sezoni vsekakor eden izmed nosilcev naše igre. Gre za uveljavljenega košarkarja na tem področju ter nivoju lige. Njegova največja kvaliteta je vsestranskost, saj je ob nespornih napadalnih kvalitetah tudi eden najboljših obrambnih igralcev lige. Pravi ''nepopustljivi Pohor'c'', kot bi temu rekli Laščani.

Jan bo v rotacijo na zunanjih položajih prinesel dodatno čvrstino ter nevarnost pri metu z razdalje. V Laškem je že uspešno igral, pozna okolje in verjamem, da bo pomemben faktor pri vračanju v 1. slovensko košarkarsko ligo.



Share this post