V naslednji sezoni v 2. SKL, poslavlja se Aleš Pipan
Košarkarske novice
27 april, 2023 po
V naslednji sezoni v 2. SKL, poslavlja se Aleš Pipan
Dominik

S porazom proti ekipi KK Rogaška je članska ekipa ostala brez možnosti za obstanek v 1. SKL in se tako po 27 letih poslavlja od prvoligaškega statusa. Do konca rednega dela sezone sta še dva kroga tekmovanja, pred zaključkom pa je KK Zlatorog Laško prekinil pogodbo z dozdajšnjim glavnim trenerjem članske ekipe Alešem Pipanom. Ekipo bosta do konca sezone vodila Domen Drobne in Jurij Pristovnik.

V mesecu maju (predvidoma 24. 5. 2023, datum bo še potrjen) bo prav tako potekala skupščina KK Zlatorog Laško, na kateri se bo med drugim odločalo tudi o usodi vodstva kluba.

Po izpadu iz 1. SKL je izjavo podal tudi predsednik kluba, g. Bojan Špiler:

Spoštovani ljubitelji laške košarke.
Žal vam moram sporočiti, da je prišel dan, ko je KK Zlatorog Laško izpadel iz 1. SKL. Do konca državnega prvenstva sta sicer še dva kroga, domača tekma proti Škofji Loki ter gostovanje pri ekipi Term Olimia iz Podčetrtka, a z včerajšnjim porazom v Rogaški Slatini smo izgubili tudi teoretične možnosti za obstanek. KK Zlatorog Laško tako po dolgih 27-ih letih zapušča prvoligaško prizorišče. Ne bom iskal izgovorov v financah, niti v poškodbah, športni nesreči, čeprav bi lahko kaj rekel tudi na to temo. Celoten upravni odbor, igralci in strokovno vodstvo smo se izredno trudili, da bi ekipi zagotovili obstanek, a nam na koncu žal ni uspelo. Čeprav nekateri mislijo, da je z izpadom konec laške košarke, sem sam drugačnega mnenja in menim, da gre za nov, svež začetek. Tisti, ki se trudimo za obstoj laške košarke, bomo sedaj zavihali rokave in naredili vse, da KK Zlatorog Laško čimprej vrnemo tja, kjer mu je mesto, torej v 1. SKL. Seveda pa bo to dosti težje ali skoraj nemogoče brez podpore laškega gospodarstva in Občine Laško, predvsem pa brez zvestih navijačev, zaradi katerih se košarka igra. Predvsem pa je naša obveza, da še naprej zagotavljamo dobre pogoje za razvoj naših mladih košarkarjev, ki dosegajo izvrstne rezultate in na tem tudi bazira naš optimizem, da je pred KK Zlatorog Laško svetla prihodnost, kar pa bo možno le ob sodelovanju vseh zgoraj omenjenih deležnikov.
Na tem mestu bi rad izrekel opravičilo vsem našim navijačem, ki so nas vsa ta dolga leta vzpodbujali in se z nami veselili ter trpeli. Sam pa, kot predsednik, za letošnji rezultat, prevzemam vso odgovornost.
V upanju, da nas podprete tudi v naslednji sezoni, saj se bomo z vašo pomočjo lažje in hitreje vrnili v prvo ligo, vas vse skupaj lepo pozdravljam.
Bojan Špiler, predsednik KK Zlatorog Laško
Share this post