Predsednik, trener in športni direktor povzeli sezono 2023/24
Košarkarske novice
15 maj, 2024 po
Predsednik, trener in športni direktor povzeli sezono 2023/24
Dominik

Bojan Špiler, Nejc Kobal in Klemen Požin z izjavami ob koncu sezone


V soboto, 11. 5. se je z zadnjo tekmo selekcije U14 zaključila tekmovalna sezona 2023/2024. Ob zaključku so sezono povzeli predsednik KK Zlatorog Bojan Špiler, športni direktor Klemen Požin in glavni trener Nejc Kobal.

Bojan Špiler:

Pred sezono smo si zadali tri cilje. Najpomembnejši je bil takojšnji povratek v 1. SKL, drugi uveljavitev naših mladih igralcev, tretji pa klub finančno stabilizirati. Prva dva cilja smo v celoti izpolnili, zadnjega pa verjamem da bomo izpolnili do avgusta. Seveda zadnji cilj ni odvisen zgolj od nas, ampak tudi od sponzorjev, ki jih vselej naprošamo za sponzoriranje oziroma donacije. Sezona ni bila lahka, a uspelo nam je, predvsem pa me veseli, da smo sestavili dober Upravni odbor in ožje vodstvo, saj nam je v naše vrste uspelo privabiti Klemna Požina kot športnega direktorja, Miho Mirta, kot direktorja, svoje delo pa sta, kot že prejšnja leta, odlično opravljala sekretar Matej Firm in Anže Siljan, odgovoren za marketing. Z novim trenerjem Nejcem Kobalom lahko rečem, da smo, ob dobri podpori preostalih članov UO, opravili dober posel tako na organizacijskem, kot tudi na športnem področju. Tudi naše mlajše selekcije so pod vodstvom Domna Drobneta in Silva Brumca v vrhu slovenskih lig. Plan za naprej je sestaviti ekipo, ki bo v 1. SKL lahko resno tekmovala in ne le iskala obstanka v ligi. Glavni cilj je obdržati okostje naše ekipe, predvsem naših mladih igralcev Filipa Pirša, Nika Urbanijo in Blaža Tratarja, dodati še ostale mlade in se pogovoriti s fanti iz letošnje ekipe in to bi bilo naše mlado okostje ekipe. Tej ekipi moramo dodati še nekaj izkušenih igralcev in verjamem, da se potem ekipa lahko bori za več, kot le obstanek. Predvsem pa je moja želja, da imajo v naši ekipi, tudi v 1. SKL, mladi igralci svojo vlogo. Kdo bodo tisti izkušenejši igralci pa seveda ni odvisno le od trenerjevih želja, ampak v veliki meri od naših sponzorjev in donatorjev oz. finančnih zmožnosti kluba. Želim si, da bi nam sponzorji in donatorji zaupali, verjeli v našo zgodbo ter pomagali, da bo KK Zlatorog ponovno stabilen prvoligaš. Zato v našo sredino z odprtimi rokami vabim sponzorje in ljudi, ki si želijo sodelovati. Verjamem, da je prihodnost kluba, ob sodelovanju vseh deležnikov, svetla in verjamem v uspeh našega projekta.

Klemen Požin je še lansko leto na parketu dvorane Tri lilije tekmoval kot igralec, za njim pa je prva sezona v funkciji športnega direktorja:

Sezona je zaključena in glavni cilj letošnje sezone je izpolnjen, to je naslov prvaka 2. SKL in vrnitev v 1. SKL, kamor klub tudi spada. Veseli me, da so eno ključnih vlog v članski ekipi odigrali naši domači fantje, ki so dokazali, da jim lahko zaupamo in so lahko prihodnost laške košarke tudi v prvi ligi. Seveda ne moremo mimo naših starejših igralcev, ki so s svojimi izkušnjami in vodstvom pomagali skozi celotno sezono, njihov doprinos pa je bil neprecenljiv predvsem v ključnih trenutkih sezone.  Zahvala tudi trenerjem in vsem funkcionarjem kluba, ki so sodelovali pri tem uspehu. Vesel sem tudi, da smo lahko v zaključnih tekmah v naši dvorani uživali v večjem obisku gledalcev. To je nedvomno znak podpore naših navijačev in dokaz, da je Laško košarkarsko mesto. Naslednjo sezono se vračamo v Ligo Nova KBM, kjer želimo delati na temeljih letošnje sezone in jih še nadgraditi. Želimo, da Laško postane stabilen prvoligaš z bazo doma vzgojenih košarkarjev, ki bo predstavljal okolje, kjer se dela kvalitetno in pošteno. Gremo Laško!

Svojo prvo sezono na klopi je zaključil tudi glavni trener Nejc Kobal, ki poleg članske ekipe vodi tudi tudi ekipo U20, ob tem pa skrbno spremlja razvoj celotnega mladinskega pogona:

Kvalitetna povezava mladinskega pogona s članskim je nujna pri vračanju med stalne prvoligaše. Mladi košarkarji morajo imeti omogočeno maksimalno kvaliteto pri razvoju - članska ekipa tako pridobiva igralce za kvaliteten trening, kasneje za rotacijo, v najboljšem primeru pa igralce, ki so sposobni igrati na še višjem nivoju. Cilj in želja vseh nas je prvoligaški Zlatorog z jedrom igralcev iz domačega pogona. Po tem, ko smo v preteklih sezonah članom že priključili fante letnika 2005, smo v letošnji sezoni članskemu procesu priključili kar nekaj mlajših fantov in s trenerji v mladinskem pogonu pa poenotili način dela, ki omogoča kontinuirano priključevanje mladih članski ekipi. Zavedamo se, da preskok nivoja v 1. SKL predstavlja še več izzivov, a ostajamo pri letošnjem načinu dela in razmišljanja, kjer bodo mladi Laščani vedno pri vrhu naših prioritet, ob tem pa Laško ponovno postaja magnet tudi za fante iz okoliških klubov. Na tem mestu zahvala trenerjema Silvestru Brumcu ter Domnu Drobnetu za odlično delo skozi celotno sezono ter upravi, ki je s svojo podporo trenerjem omogočila kvalitetno delo z mladimi ter realno komunikacijo, brez prevelikih obljub, ki so danes v športu mladih žal stalnica, s starši naših fantov.
Share this post