Naj se sezona prične!
Košarkarske novice
1 oktober, 2022 po
Naj se sezona prične!
Dominik

V četrtek, 29. 9. smo v Košarkarskem klubu Zlatorog v Gala dvorani kongresnega centra Thermane Laško organiziral tiskovno konferenco, katere namen je bil predstavitev ciljev za prihajajočo sezono, ob tem pa tudi predstavitev ekipe, ki bo v sezoni 2022/2023 nosila dres naše ekipe.

Po uvodnem pozdravu je sledila predstavitev strokovnega štaba in članske zasedbe (informacije spodaj*), nato pa so mikrofon prevzeli trije pomembni akterji kluba: predsednik Bojan Špiler, glavni trener Aleš Pipan ter kapetan moštva Miloš Miljković.

Predsednik Košarkarskega kluba Zlatorog Bojan Špiler je za začetek podal oceno pretekle sezone, ki je bila za naš klub zahtevna. Kljub doseženemu osnovnemu cilju, t. j. obstanku v prvi slovenski košarkarski ligi, je g. Špiler povedal, da s preteklo sezono v klubu ne moremo biti zadovoljni. Predvsem na račun slabega začetka sezone je ekipa padla v rezultatsko krizo, kar je zahtevalo številne kadrovske spremembe, vključno z zamenjavo trenerja – Robija Ribežla je v mesecu decembru zamenjal prav Aleš Pipan. V letošnji sezoni v Košarkarskem klubu Zlatorog tako ne skrivamo, da so ambicije višje, in sicer je cilj ekipe uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva. Predsednik kluba se je dotaknil tudi finančne situacije, ki skladno s trenutnimi razmerami seveda ni rožnata, kljub temu pa je zagotovil, da klub deluje znotraj zastavljenega in razpoložljivega proračuna.

Višje cilje od lani doseženih rezultatov ima tudi glavni trener ekipe Aleš Pipan. Če se je lani klubu pridružil sredi sezone, je imel g. Pipan letos priložnost z ekipo oddelati celotne priprave, kar je po njegovih besedah ključna razlika. Poudaril je, da so fantje od samega začetka priprav trdo in kvalitetno trenirali in ob tem v ekipi ustvarili zelo pozitivno vzdušje, kljub temu pa so začetki sezone vselej zahtevni. G. Pipan se je dotaknil tudi sestave ekipe, v kateri prevladujejo mladi fantje, vključno s kar tremi slovenskimi reprezentanti do 17 let – to so Filip Pirš, Nik Urbanija in Blaž Tratar. Poudaril je, da so vsi trije tekom priprav pokazali, da nanje lahko resno računa, kljub temu pa od mladih fantov pričakuje, da bodo še naprej kazali željo po napredku, učenju in trdem delu, saj si bodo le tako lahko zagotovili mesto v rotaciji ekipe. Tako trener Aleš Pipan, kot tudi predsednik Bojan Špiler sta se dotaknila tudi vprašanja tujcev v ekipi – v moštvu Zlatoroga namreč v letošnji sezoni ni nobenega ameriškega košarkarja, pojasnila pa sta, da se je na začetku priprav ekipi sicer pridružil ameriški organizator igre Devin Gage, ki pa ni zadovoljil zahtev strokovnega štaba, zato se je klub še pred začetkom sezone z igralcem razšel. Poudarila sta, da je ob omejenem proračunu kluba ključno, da v primeru prihoda tujcev slednji predstavljajo veliko dodano vrednost, v nasprotnem primeru pa je filozofija kluba ta, da se daje prednost domačim talentom in njihovem razvoju.

S pripravami in sestavo ekipe je zadovoljen tudi kapetan moštva, izkušeni Miloš Miljković. Poudaril je, da v ekipi med mlajšim jedrom in nekaterimi izkušenejšimi igralci vlada zelo pozitivno vzdušje, z obilico obojestranskega spoštovanja. Pomenu kemije v ekipi tudi sam daje velik poudarek, zato v svoji kapetanski vlogi vidi predvsem obvezo, da ekipo ''drži skupaj'' in skrbi tako za profesionalizem, kot tudi mirnost samega moštva.

Košarkarski klub Zlatorog bo svojo prvo tekmo odigral v soboto, 1. 10. na gostovanju pri KK Šentjur, prva domača tekma pa ekipo čaka 29. 10., ko v dvorani Tri lilije gostimo ekipo GGD Šenčur.

 

 *
STROKOVNI ŠTAB

Glavni trener: Aleš Pipan
Pomočnika trenerja: Jurij Pristovnik, Domen Drobne
Trener za fizično pripravo: Pavli Ojsteršek
Fizioterapevt: Dejan Ivić
Tehnični vodja: Zdenko Lipovšek

EKIPA

Organizatorji igre: Filip Simić, Klemen Požin, Filip Pirš
Branilci: Jan Maček, Anže Medved, Miha Kovač
Krilni igralci: Jan Copot, Nik Urbanija, Evel Hađiselimović
Krilni centri: Miljan Marković, Rok Pajk, Blaž Tratar
Centra: Klemen Smrekar, Miloš Miljković

Share this post