Ekipa U18 je državni prvak!
Košarkarske novice
8 maj, 2023 po
Ekipa U18 je državni prvak!
Dominik

Ekipa KK Zlatorog Thermana Laško (U18) je na zaključnem turnirju državnega prvenstva v Novem mestu dobila vsa tri srečanja in tako postala državni prvak!

Naši fantje so se pod vodstvom trenerja Silvestra Brumca na zaključni turnir uvrstili po tem, ko so v rednem delu ostali neporaženi (20 zmag, 0 porazov) in so tako bili prvi nosilci v bojih za naslov. Tudi na zaključnem turnirju, ki ga je gostila ekipa KK Krka v Novem mestu, pa so pokazali, zakaj so bili glavni favoriti za končni naslov - v četrtfinalu so premagali lanskoletne državne prvake, ekipo Helios Suns iz Domžal, sledila je polfinalna zmaga proti ekipi Cedevite Olimpije iz Ljubljane, v finalu pa so naši fantje premagali še domačine, ekipo KK Krka.

Četrtfinale: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO   73-65   Helios Suns (statistika)
Polfinale: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO   82-71   Cedevita Olimpija (statistika)
Finale: KK ZLATOROG THERMANA LAŠKO   83-73   KK Krka (statistika)

Tratar in Urbanija v najboljši peterki turnirja, Pirš MVP

Po zaključku je bila izbrana tudi najboljša peterka zaključnega turnirja, ki jo sestavljajo Blaž Tratar (KK Zlatorog Thermana Laško), Nik Urbanija (KK Zlatorog Thermana Laško), Žak Smrekar (Krka Beli), Lon Ličan (Cedevita Olimpija), Filip Petkovski (ECE Triglav Kranj), medtem ko je bil po imenitnih predstavah na vseh treh srečanjih za najkoristnejšega igralca turnirja izbran kapetan naše ekipe, Filip Pirš.


(foto: KZS)

Share this post