Avstrijci v Treh lilijah brez možnosti za zmago

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega so vknjižili prvo zmago v Pokalu Sixt Alpe Adria, v katerem so v minuli sezoni zaigrali v velikem finalu. Po porazu v Osijeku jih je v sredo čakala prva tekma v dvorani Tri lilije, na kateri so delo opravili z odliko in avstrijskega prvoligaša BK Dukes odpravili s 94:59.

Tekmeci iz Klosterneuburga, ki se nahaja deset kilometrov severno od Dunaja, so v Laško pripotovali le z devetimi košarkarji, že po osmih sekundah tekme pa je imel bosanski trener Zoran Kostić na voljo le še osmerico, saj si je Jurica Blazevic poškodoval levi gleženj.

Zasedba Zlatoroga je to znala izkoristiti. Z ravno prav agresivno obrambo in sproščeno igro v napadu je hitro poskrbela za vodstvo z 10:0 in prvo minuto odmora gostujoče zasedbe. Kljub tej se potek igre ni spremenil, saj so Laščani še naprej trdno držali vse niti igre v svojih rokah. Z odličnim izkoristkom meta izza polkroga (5:9 za tri) ter razigranima Janom Španom (10 točk v prvi četrtini) in Ramom Rizvićem (7) so po 10 minutah vodili s 26:16.

V podobnem ritmu je domača vrsta igrala tudi v nadaljevanju. Po tehnični napaki Joza Radosa je Zlatorog štiri minute pred polčasom prvič povedel za 20 točk (39:19), v nadaljevanju pa tekmo brez večjih težav varno pripeljal h koncu. V drugem polčasu so v domačem moštvu priložnost dobili tudi nekateri mlajši košarkarji – Jernej Ledl (11 minut, 4 točke, skok), Dino Kobić (6 minut, dve točki, skok), Tim Tomažič (6 minut, dve podaji) ter Ibrahim Mulaomerović (11 minut, dve točki, trije skoki, tri blokade).

K prvi zmagi Laščanov v skupini A je Špan prispeval 28 točk (6:10 za tri) in pet podaj, s 23 točkami in šestimi skoki mu je sledil Rizvić. Na drugi strani se je Američan Maurice Barrow zaustavil pri 16 točkah.

Naslednji preizkus košarkarje Zlatoroga čaka v soboto. V ponovitvi finala minule sezone se bodo v Domžalah v 2. kolu Lige Nova KBM pomerili s Helios Suns. Tekma se bo začela ob 16. uri, z neposrednim prenosom na Šport TV 1 in s spletnim prenosom na straneh Košarkarske zveze Slovenije. Ob tem Laščane do naslednje tekme v omenjenem mednarodnem tekmovanju loči manj kot teden dni. Že v torek bo v Treh lilijah gostoval Osijek, s katerim imajo pivovarji še neporavnane račune.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Tekmo smo odigrali po željah, tako da so dobili priložnost tudi tisti naši igralci, ki sicer igrajo nekoliko manj. Najbolj pomembno je, da smo srečanje zaključili brez poškodb. Vsaka tekma je boljša od treninga, saj tako lahko vidimo, kako se posamezniki odzovejo na različne postavitve tekmecev. To tekmo je treba čim prej pozabiti in se osredotočiti na sobotni obračun v Domžalah. Ta bo za nas veliko bolj pomemben.”

Jan Špan, Zlatorog Laško:
“Uspeli smo doseči prvo zmago na domačem parketu. Z nekaterimi manjšimi padci smo skozi celotno tekmo v obrambi igrali zelo odločno in dobro. Ob tem je stekla tudi igra v napadu. Po tekmi smo lahko zadovoljni in upam, da energijo prenesemo tudi na sobotni obračun v Domžale.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, SKUPINA A:

Sreda, 12. oktobra:
ZLATOROG LAŠKO : BK DUKES 94:59 (26:16, 25:16, 18:9, 25:18)
Zlatorog Laško: Tratnik 14 (9 skokov, 3 podaje), Ledl 4, Krušič 11, Rizvić 23 (6 skokov), Barič 3 (7 podaj), Kobić 2, Durnik 2, Tomažič, Miljković 4, Špan 28 (5 podaj), Rubinštejn 1 (3 podaje), Mulaomerović 2.
BK Dukes: Bas 5, Barrow 16 (3 podaje), Pettinger 11, Leydolf 2, Rados 9 (7 skokov), Greimeister, Purkovic 6 (3 podaje), Giorgi 10, Blazevic.

STATISTIKA

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email