Strumica 2019

Med 10. in 12. majem je v Makedonski Strumici potekal močan košarkaški turnir fantov letnikov 2005 iz držav področja bivše Jugoslavije,ki sta ga vrhunsko organizirala Vlatko Ilievski in Zlatko Zetov. Slovenijo je zastopal Zlatorog Thermana iz Laškega.

Trener Silvo Brumec : Prvo tekmo smo odigrali z domačini Strumico in zmagali z 79 : 64. V naslednji tekmi smo igrali z Beograjskim Partizanom. Z odlično igro smo vodili večji del tekme,a na koncu nam je zmanjkalo moči proti številčno močnejšemu nasprotniku. V zadnjih sekundah smo imeli še dva neuspela poskusa za preobrat in na koncu nesrečno izgubili 60 : 58.
V tekmi za tretje mesto proti Sarajevskemu Sparsu sem dal večjo priložnost  fantom,ki so na prvih dveh tekmah igrali manj in na koncu izgubili z 90 : 74.
Prvo mesto je osvojil Beograjski Partizan,ki je v finalu za 25 točk premagal Zagrebško Cedevito,peto mesto pa z zmago proti Strumici Skopski Rabotnički.
Zahvalil bi se kk Sixt Primorska,ki so nam posredovali povabilo in smo lahko namesto njih odpotovali v Makedonijo in kk Hrastnik,ki nam je za ta turnir posodil Nika Urbanijo.
kk Zlatorog Thermana Laško so zastopali : Vid Mumelj,Miha Kovač,Nace Jošt,Jaka Brod,Vanja Vlaović,Nik Urbanija,David Djuričič,Filip Pirš in Deželak Žan Jan   Trener Silvo Brumec in pomočnik trenerja  Plahuta Srečko
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email