V torek v boj za četrtfinale Pokala Spar

Košarkarji Zlatoroga Laškega na Obali začenjajo boje za napredovanje v končnico Pokala Spar. V 5. krogu se bodo merili s Portorožem. Prva tekma se bo v torek začela ob 19.30, povratna v Laškem bo na sporedu teden dni kasneje.

Portorož trenutno med prvoligaško druščino na lestvici zaseda zadnje, 12. mesto. Na 14 tekmah je primorska zasedba vknjižila le uspeh proti Podčetrtčanom, od katerih je bila v začetku novembra boljša s 70:64.

Od začetka sezone so ekipo zapustili številni nosilci igre, med njimi tudi Hrvat Marko Vuković (194 cm, 1994) in Jure Besedić (207 cm, 1992), ki sta se izkazala na medsebojnih tekmah z Zlatorogom. Prvi obračun sezone so s 93:68 na domačem parketu dobili Laščani. Slednji so bili boljši tudi na svoji zadnji tekmi v letu 2016, a imeli s Portorožani tedaj veliko več težav (82:76). Pri Portorožanih se je na obeh tekmah izkazal nekdanji član Zlatoroga Tim Škerbec (200 cm, 1993), ki je na prvi tekmi vknjižil 15 točk, na drugi pa 18.

V novem koledarskem letu so izbranci Konstantina Subotića odigrali dve tekmi Lige Nova KBM in dvakrat visoko klonili. Šenčurjani so bili na domačem parketu boljši z 88:54, v Luciji pa se je Union OIlimpija dokopala do zmage s 93:65.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Če se v pokalnem tekmovanju želiš prebiti do napredovanja, moraš biti od nasprotnika boljši s seštevkom obeh tekem. Naš cilj je jasen, želimo se prebiti v četrtfinale. Velik korak k temu želimo napraviti že na torkovem gostovanju na Obali.”

Ibrahim Mulaomerović, košarkar Zlatoroga Laškega:
“Na Primorsko odhajamo le z enim ciljem. Želimo si zmage, v tem delu tekmovanja pa seveda napredovanja v končnico Pokala Spar. S soigralci bomo naredili vse, kar je v naši moči, da večino dela opravimo že na torkovi tekmi.”

 

POKAL SPAR, 5. KROG, 1. TEKMA

Torek, 17. januarja, ob 19.30:
PORTOROŽ : ZLATOROG

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email