Zlatorog v pričakovanju tekme z Avstrijci

Po nekoliko nepričakovanem porazu v Osijeku (57:73) se je članska zasedba laškega Zlatoroga hitro vrnila v zmagovalne tirnice in minulo soboto na domačem parketu suvereno odpravila zasedbo Portoroža (93:68). Ritem uspehov želijo izbranci Aleša Pipana nadaljevati tudi v sredo, ko bodo v Treh lilijah gostovali košarkarji avstrijske zasedbe Dukes. Druga tekma zeleno-belih v Pokalu Sixt Alpe Adria se bo začela ob 19. uri.

Drugi tekmec Laščanov v regionalnem tekmovanju prihaja Klosterneuburga, ki se nahaja deset kilometrov severno od Dunaja. V minuli sezoni avstrijskega državnega prvenstva je zasedel šesto mesto, v mednarodni druščini pa se preizkuša drugič zapovrstjo. V minuli sezoni je na osmih tekmah vknjižil le eno zmago in izpadel v četrtfinalu.

Dosežek iz minule sezone je že izenačil, saj je na uvodni tekmi konec septembra na domačem parketu premagal moštvo Osijeka s 75:64. Dukes premorejo izredno mlado ekipo, saj njen najstarejši košarkar šteje 26 let. V svojih vrstah imajo le enega tujca, Američana Mauricea Barrowa (198 cm, 1992), ki je bil z 18 točkami tudi najboljši strelec svoje ekipe proti hrvaškim tekmecem. Nekdanji avstrijski državni (1978, 1983-1990, 2012), pokalni (2013) in superpokalni (2013, 2014) prvaki so uspešno začeli novo sezono tudi v domačem tekmovanju. V 1. kolu Bundeslige so na sosedskem dvoboju z 78:72 ugnali zasedbo z Dunaja.

 

Vsi navijači, ki še niste člani kluba, lahko to še vedno postanete in sicer vsak delovnik med 9. in 15. uro v klubski pisarni dvorane Tri lilije, možen pa bo tudi vpis v zadnji uri pred začetkom obračuna z BC Dukes. Za 40 EUR (otroci, dijaki in študenti 15 EUR) boste poleg članstva prejeli še sezonsko vstopnico, majico kluba ter bili deležni popustov pri partnerjih kluba.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Pred nami je prva domača tekma v Pokalu Sixt Alpe Adria, v katerem svoje nastope nismo dobro začeli. Po porazu v Osijeku si želimo popraviti vtis ter s prvo zmago napovedati konkurenco za preboj v nadaljevanje tekmovanja.”

Nejc Barič, košarkar Zlatoroga Laško:
“Za nas bo to druga tekma v Pokalu Sixt Alpe Adria. Želimo prikazati drugačen obraz kot na prvi tekmi na Hrvaškem. Potrebno bo igrati bolj kompaktno obrambo, pod obročem pokazati več čvrstosti, ob tem pa zadevati odprte mete.”

 

POKAL SIXT ALPE ADRIA, SKUPINA A:

Sreda, 12. oktobra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : BK DUKES

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email